Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Τα νέα εν συντομία μέσα από τις σελίδες της «Μακεδονίας».

Στις φλόγες η μονή Τιμίου Προδρόμου στις Σέρρες

Στις φλόγες παραδόθηκε χθες το βράδυ μεγάλο τμήμα του ιστορικού βυζαντινού μοναστηριού Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Η φωτιά εκδηλώθηκε στον χώρο των μαγειρείων και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Χάρη στην επέμβαση των γυναικών μοναχών απομακρύνθηκαν άμεσα οι γερόντισσες και διασώθηκαν οι θησαυροί της μονής.

Απεργιακό κύμα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

• Σήμερα: Αρχίζει η 48ωρη απεργία της ΟΤΟΕ. Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας. Πανεργατικό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα.

• Αύριο: 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τομείς του δημόσιου τομέα, όπως τα νοσοκομεία, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ θα ματαιωθούν δρομολόγια πλοίων, τρένων και αεροπλάνων. Ενα έως δύο αστικά λεωφορεία ανά γραμμή του ΟΑΣΘ θα κινούνται με προσωπικό ασφαλείας.

Σοκ και δέος στα εργασιακά

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, με την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων ante portas.

Με το πρώτο χιόνι έκλεισαν δρόμοι και σχολεία
Προβλήματα στις οδικές αρτηρίες σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.
Από τα ξημερώματα της Τετάρτης μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης προβλέπεται χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το φαινόμενο θα κορυφωθεί την Τετάρτη μεταξύ 14.00-20.00

Εφημερίες χωρίς γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία

Με κραχ απειλείται πάλι η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. Αιτία αυτή τη φορά ο καθορισμός πλαφόν στις πρόσθετες εφημερίες που κάνουν κάθε μήνα οι γιατροί, ειδικοί και ειδικευόμενοι, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Αμφίβολη η επόμενη μέρα και για τα μουσικά σχολεία

Μετά την εξαγγελία του υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο των αθλητικών σχολείων, που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή αυτή τη φορά ήλθε η δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου για σπατάλες στα μουσικά σχολεία της χώρας.

Ο Αϊ-Βασίλης δεν θα έρθει φέτος στα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης

Νέο ψαλίδι στα ήδη περικομμένα κονδύλιά τους, που φτάνει το 15%, μπαίνει στις κρατικές επιχορηγήσεις των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Αποτέλεσμα είναι πολλά από αυτά, όπου φιλοξενούνται κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα παιδιά, καθώς και παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες, να μην μπορούν να καλύψουν τη μισθοδοσία και το δώρο των Χριστουγέννων του προσωπικού, ούτε όμως και το φαγητό των τροφίμων.

“Ένας Αϊ-Βασίλης για όλους”

Με αισιοδοξία και θετική ενέργεια ο Αϊ-Βασίλης, από το Δίκτυο Ελληνικών Καταναλωτικών Οργανώσεων δ-Ε.Κ.Α.Τ.Ο., μοιράζει και φέτος δώρα σε ιδρύματα και σε παιδιά ακριτικών περιοχών. Όπως τόνισε στη “Μ” ο πρόεδρος του δικτύου Σωτήρης Πασχαλίδης, “επειδή οι γιορτές φέτος είναι αρκετά δύσκολες, ας προσπαθήσουμε, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον με θετική ενέργεια, να τις ξεπεράσουμε, προσδοκώντας ότι το αύριο θα είναι καλύτερο”.

Τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά ερευνα ο ΕΟΦ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων η συλλογή πληροφοριών και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων σχετικά με το εξώδικο που έστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για την έλλειψη από την αγορά περίπου 400 φαρμάκων.

“Πράσινο φως” για τον ανδριάντα Καραμανλή

Η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων απάντησε ότι δεν υπάρχει εμπόδιο για την εξέλιξη του έργου

Περίεργη επίθεση σε τζαμί

Περίεργη επίθεση με βόμβες μολότοφ σε τέμενος του Αβάτου Ξάνθης προκάλεσε αναστάτωση στον μειονοτικό πληθυσμό της περιοχής. Η αστυνομία επιχειρεί να υποβαθμίσει το γεγονός, κάνοντας λόγο για “εσωτερικές διαφορές” μεταξύ μουσουλμάνων, την ώρα που οι τοπικοί παράγοντες αποφεύγουν να πάρουν θέση για το περιστατικό.

Καζάνι που βράζει το κέντρο υποδοχής μεταναστών

Στο κόκκινο βρίσκεται η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Φυλάκιο Εβρου, λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των αλλοδαπών, ο αριθμός των οποίων καθημερινά αυξάνεται, προκαλώντας αντιδράσεις. Τα ξημερώματα του Σαββάτου επτά μετανάστες προσπάθησαν να δραπετεύσουν λυγίζοντας τα κάγκελα των κρατητηρίων, ενώ ακόμη και οι αστυνομικοί φρουροί κάνουν λόγο για αδιέξοδο.

Χριστουγεννιάτικο δώρο υγείας σε Τσιγγανόπουλα

Οι κακές διατροφικές συνήθειες και ο ελλιπής εμβολιασμός είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των Ρομά στην περιοχή του Δενδροποτάμου της Θεσσαλονίκης.

Ποιοι δήμοι της Θεσσαλονίκης εντάσσονται στο κτηματολόγιο

Δεκαεννέα περιοχές της Θεσσαλονίκης εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης, που θα υλοποιήσει η Κτηματολόγιο ΑΕ το επόμενο διάστημα, καταγράφοντας περίπου 2 εκατ. δικαιώματα με την καταχώρηση 4,5 εκατ. στρεμμάτων.