Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Οι ειδήσεις εν συντομία μέσα από τις σελίδες της «Μακεδονίας»

112: Ο αριθμός που σώζει ζωές
Τον περασμένο Ιούλιο αγγλίδα τουρίστρια, ύστερα από πτώση, έμεινε ακινητοποιημένη σε ερημική περιοχή νησιού του Αιγαίου. Σώθηκε, όταν εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου, αφού κάλεσε τον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Πήρε τα χρήματα και έφυγε σαν... κύριος

Προϊστάμενος σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον νομό Καβάλας πήρε το... καπελάκι του και εξαφανίστηκε, παραδεχόμενος ότι είχε υπεξαιρέσει τα 217.000 ευρώ του ελλείμματος που αποκαλύφθηκε στο υποκατάστημα. Ο 55χρονος εξαφανίστηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, υποστηρίζοντας πως πήρε τα χρήματα για να κάνει εγχείριση στην Ιταλία.



“Η δύναμη της δημιουργικότητας” στο Γκαίτε

“Η πιο σημαντική πηγή ανάπτυξης της Ευρώπης του μέλλοντος είναι τα δημιουργικά μυαλά της. Υπάρχει μεγάλο δυναμικό. Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να μείνει ανταγωνιστική, πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, για ν’ αναπτυχθούν η πολιτιστική βιομηχανία και η δημιουργική οικονομία”.

Περιμένοντας τον πολυπόθητο χιονιά

Άσπρες μέρες προμηνύονται το Σαββατοκύριακο, αναγγέλλοντας, εκτός των άλλων, και την έναρξη λειτουργίας των χιονοδρομικών. Επί ένα μήνα περίμεναν καρτερικά οι υπεύθυνοι των κέντρων αλλά και οι ξενοδόχοι των γύρω περιοχών να πέσει χιόνι.

Βροχή διαμαρτυριών για το λουκέτο στα αθλητικά σχολεία

Βροχή διαμαρτυριών από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τα αθλητικά σχολεία.

Ο αέρας πήρε δέντρα και... μπαλκόνια

Οι άνεμοι που έπνεαν χθες στη Θεσσαλονίκη είχαν ένταση ώς 8 μποφόρ και προκάλεσαν δεκάδες ζημιές σε όλη την πόλη. Από τις νυχτερινές ώρες χθες η πυροσβεστική κλήθηκε να κόψει 21 δέντρα, μάλιστα από την πτώση ενός δένδρου στην Τούμπα καταπλακώθηκε ένα αυτοκίνητο.

Φρένο στις συνεχείς κρατήσεις αλλοδαπών

Η απέλαση αλλοδαπού που εισήλθε παράνομα στη χώρα βαρύνει την ελληνική πολιτεία και η κράτησή του από τις αστυνομικές αρχές δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς ούτε να υπερβαίνει τις έξι ημέρες κάθε φορά.

Η κρίση αυξάνει την κακοποίηση παιδιών

“Δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα. Δεν είμαι σε θέση να φροντίσω τα παιδιά μου. Σας παρακαλώ, φιλοξενείστε με στον ξενώνα σας, ώστε τα παιδιά μου κι εγώ να έχουμε στέγη και τροφή κι εγώ θα δουλεύω εθελοντικά για σας”.

Χωρίς γιορτινές προσδοκίες η αγορά

Γιορτές μόνο κατ’ όνομα θα είναι οι φετινές για τα εμπορικά καταστήματα, με δεδομένο τον εκρηκτικό συνδυασμό από το κουτσουρεμένο χριστουγεννιάτικο δώρο για μισθωτούς και συνταξιούχους του δημόσιου τομέα, τη διευρυνόμενη υποκατανάλωση, αλλά και την κακή ψυχολογία εν μέσω κρίσης.