Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Τα νέα εν τάχει

Απογραφή κάνει ο Μπουτάρης

Σε απογραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων του δήμου Θεσσαλονίκης προχωρά η νέα δημοτική αρχή. Παράλληλα συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες για την τελετή παράδοσης-παραλαβής, η οποία θα γίνει την Πρωτοχρονιά, αλλά και για τις δημαιρεσίες της 2ας Ιανουαρίου.

Τρεις θάνατοι με κοινή αφετηρία;

Μία περίεργη και συνάμα τραγική ιστορία, η οποία παραπέμπει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, εκτυλίχθηκε χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Τρεις άντρες, που απασχόλησαν στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, βρέθηκαν νεκροί, οι δύο δολοφονημένοι με όπλο και ο ένας αυτόχειρας. Η αστυνομία διερευνά τη σύνδεση των τριών περιστατικών.

Προς κλείσιμο έως και 50 σχολεία

Τα πάνω κάτω θα έρθουν στο σχολικό χάρτη της Θεσσαλονίκης με τις αλλαγές (συγχωνεύσεις, καταργήσεις) που πρότειναν στο υπουργείο Παιδείας εν κρυπτώ και χωρίς καμία συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες οι διευθύνσεις εκπαίδευσης της περιοχής. Στο στόχαστρό τους σύμφωνα με πληροφορίες τα νηπιαγωγεία, τα ολιγομελή περιφερειακά σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά και τα άδεια πλέον σχολεία του κέντρου της πόλης.

Άλλα δύο σκανδαλώδη «45άρια»

Την τελευταία συγκομιδή της από τα διαβόητα «45άρια» επιχειρεί, ελάχιστες ημέρες πριν από την κατάργηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, η διοίκηση των αδελφών Ψωμιάδη.

Αρκουδάκι θύμα τροχαίου

Ακόμη ένα αρκουδάκι βρέθηκε νεκρό από τροχαίο σε παράδρομο της Εγνατίας οδού ανάμεσα στη Σιάτιστα και την Κρυσταλλοπηγή ανήμερα των Χριστουγέννων.

Χωρίς προβλήματα η επιστροφή

Ομαλά και χωρίς προβλήματα διεξαγόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ η επιστροφή των εκδρομέων των Χριστουγέννων.

Κόκκινο πανί οι αυξήσεις στον ΟΑΣΘ

Δυσαρέσκεια, αντιδράσεις αλλά και προβληματισμό προκαλούν οι νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ.

Συσσίτια σε απόρους

Μία ζεστή γωνιά και ένα πιάτο φαγητό βρήκαν στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ την παραμονή των Χριστουγέννων περίπου 500 άποροι συνάνθρωποί μας.

Επαρχιώτικο παζάρι στην πλατεία Αριστοτέλους

Η πλατεία Αριστοτέλους, το αποτέλεσμα του πρώτου σοβαρού πολεοδομικού σχεδιασμού που έγινε στην Ελλάδα, μετατρέπεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των γιορτινών ημερών σε άντρο παρανομίας. Το φετινό σκηνικό όμως ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Πάντα στην πρώτη γραμμή

Πιο φτωχή και αδύναμη είναι μετά το θάνατο του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Νίκου Γιαννόπουλου, την περασμένη εβδομάδα, η πρώτη γραμμή των εργατικών συνδικάτων.

Από εξετάσεις περνούν διοικητές νοσοκομείων

Τις πρώτες εξετάσεις τους θα περάσουν μέχρι την Παρασκευή οι διοικητές 30 μεγάλων νοσοκομείων, οι οποίοι είχαν υπογράψει το Σεπτέμβριο τρίμηνο μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Υγείας.

Αυτήν την ορκωμοσία θα τη θυμόμαστε καιρό

Το τελευταίο διάστημα περιέργως ζούμε πολλές ιστορικές στιγμές. Αναψυκτικά χωρίς θερμίδες, κινητά τηλέφωνα που σου βρίσκουν ταίρι και οι από τα πάνω κάνουν επανάσταση. Μία τέτοια ιστορική στιγμή ήταν η ορκωμοσία, πολιτική κατά πλειοψηφία, του νέου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης την περασμένη Πέμπτη.