Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Κομπίνα μέσω Ιντερνετ έστησε 27χρονος Θεσσαλονικιός

Απάτη με πωλήσεις μέσω διαδικτύου έστησε 27χρονος, ο οποίος εισέπραττε χρήματα από ανυποψίαστους αγοραστές, αλλά ουδέποτε έστελνε τις ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν παραγγείλει. Ο νεαρός, που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από αστυνομικούς του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος, είναι γόνος μίας από τις πιο γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες της Θεσσαλονίκης.Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν ότι ο 27χρονος συγκέντρωσε περίπου 15.000 ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είχαν παραγγείλει, αλλά δεν έλαβαν ποτέ, από τηλεοράσεις και φορητούς υπολογιστές μέχρι κινητά τηλέφωνα.

Η έρευνα

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η έρευνα για τον 27χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «απάτη κατ΄εξακολούθηση», ξεκίνησε από τις αρχές Νοεμβρίου. Τότε άρχισαν να γίνονται η μία μετά την άλλη μηνύσεις πολιτών στο Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας. Από τις καταγγελίες προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδες του διαδικτύου αγγελίες στις οποίες ανέφερε ότι πουλούσε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, όπως τηλεοράσεις, φορητούς υπολογιστές, αλλά και κινητά τηλέφωνα. Στις αγγελίες υπήρχε ένα κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσαν οι χρήστες του Ιντερνετ, προκειμένου να ζητήσουν πληροφορίες για τη συσκευή που τους ενδιέφερε.
Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν αξιωματικοί, ο 27χρονος έπειθε τους υποψήφιους αγοραστές να καταθέτουν το αντίτιμο των παραγγελιών τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή να το αποστέλλουν μέσω εταιριών μεταφοράς χρημάτων. Ωστόσο, οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν έφταναν ποτέ στα χέρια των αγοραστών. Μόνο σε μία περίπτωση, αναφέρουν αστυνομικοί, ο 27χρονος έστειλε σε κάποιον ιδιώτη ένα δέμα με ένα CD και ένα ποντίκι ηλεκτρονικού υπολογιστή. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του νεαρού άντρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας σκληρός δίσκος, το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, αλλά και πλήθος εγγράφων, που αποδεικνύουν τις αξιόποινες πράξεις του.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ στον «Αγγελιοφόρο»