Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση του κ. Σταύρου Καλαφάτη για τον Προϋπολογισμό του 2011

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος στα κύρια σημεία της ομιλίας του κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2011, δήλωσε τα εξής :«Ο Προϋπολογισμός του 2011, στη δυσχερή αυτή ιστορική συγκυρία της χώρας, αποκτά βαρύνουσα σημασία, με την κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα που αντί να δίνουν, αφαιρούν οξυγόνο από την Ελληνική Οικονομία.Η ανάταση της χώρας απαιτεί όραμα, έμπνευση, αισιοδοξία και εξωστρέφεια, τα οποία όμως δεν επιτυγχάνονται με μειώσεις πιστώσεων π.χ. στην Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, την Ναυτιλία και την Ανταγωνιστικότητα.
Ειδικότερα, όσον αφορά στον Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο Προϋπολογισμός επιδέχεται πλήθους κριτικών παρατηρήσεων, που σχετίζονται με :
• Τη σημαντική αύξηση των πιστώσεων για καταναλωτικές δαπάνες και μεταβιβαστικές πληρωμές, σε αντίθεση με τις εξαγγελίες εξορθολογισμού τους.
• Τη μείωση του ποσοστού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που ενισχύει την ύφεση και καθυστερεί την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
• Την αποφυγή εφαρμογής αρχών του σύγχρονου management στην όποια προσπάθεια εξυγίανσης των ΔΕΚΟ.
• Την αδυναμία αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και τις αυθαίρετες εκτιμήσεις της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση πόρων από αυτή.
• Την πολιτική αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων στις οποίες η Νέα Δημοκρατία επιδεικνύει όπως πάντα υπεύθυνη στάση, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που ως αντιπολίτευση αντιδρούσε λυσσαλέα σε κάθε μεταρρύθμιση, όπως συνέβη στις περιπτώσεις της Ολυμπιακής, των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης, των περιφερειακών αεροδρομίων κ.ά. Αυτός ο ανεδαφικός Προϋπολογισμός επιτείνει την πορεία σε έναν συνεχή κατήφορο, που η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ακολουθήσει, γιατί γνωρίζει ότι η Πολιτική έχει ως μέλημα το «Ευ ζείν» των πολιτών μιας χώρας και όχι την εξαθλίωση και τον μαρασμό της».