Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Κινηματογραφική ληστεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σκηνές από την Άγρια Δύση θύμιζε η ληστεία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά.
Τέσσερις άγνωστοι, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο, και υπό την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, έσπασαν τις βιτρίνες, άρπαξαν κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας και τράπηκαν σε φυγή. Μάλιστα, ένας εκ των δραστών δεν δίστασε να πυροβολήσει στον αέρα, για εκφοβισμό. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, δύο εκ των δραστών εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο, ένας κρατούσε «τσίλιες», και ο τέταρτος τους περίμενε σε αυτοκίνητο. Οι δράστες, πήραν την λεία τους, και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο όπου τους περίμενε ο συνεργός τους, και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ωστόσο, καταδιώχθηκαν από την αστυνομία, και λίγο αργότερα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το ΙΧ και εξαφανίστηκαν πεζοί.
Οι αρχές ερεύνησαν το όχημα, και πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκαν ένα πιστόλι αλλά και κλοπιμαία. Οι τέσσερις ληστές αναζητούνται από την αστυνομία.