Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση του κ. Σταύρου Καλαφάτη για τις εκλογές του δευτέρου γύρου της Κυριακής.

Με τη λήξη της περιοδείας του σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, ενόψει του Β΄ Γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Τα αποτελέσματα των εκλογών της πρώτης Κυριακής, αποτελούν μια σημαντική επιτυχία για τη Νέα Δημοκρατία. Σε διάστημα μόλις ενός έτους από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και δέκα μηνών από την ανάληψη της αρχηγίας από τον Αντώνη Σαμαρά, η παράταξή μας ανασυντάσσεται.Τα ποσοστά του α’ γύρου διέψευσαν οικτρά δημοσκοπήσεις και προπαγανδιστικές εκτιμήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αφού η Νέα Δημοκρατία ένα μόλις χρόνο μετά από τη δοκιμασία των εθνικών εκλογών του 2009 :
• Περιόρισε τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων από 10,44 % σε λιγότερο από 2%.
• Σε έξι (6) περιφέρειες της χώρας προηγείται και διεκδικεί με αξιώσεις στο β’ γύρο την εδραίωση της επικράτησής της και σε άλλες περιφέρειες.
• Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η διαφορά των 13 ποσοστιαίων μονάδων αναδεικνύει τη δυναμική, τη θέληση και την εμπιστοσύνη των Μακεδόνων στο συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
• Στο σύνολο της χώρας ανέκτησε την πλειοψηφία σε τριάντα τρείς (33) νομούς από τους πενήντα τέσσερις (54).
Η Νέα Δημοκρατία πηγαίνει πλέον στο β’ γύρο με τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση του πρωταγωνιστή αυτής της εκλογικής μάχης, θεωρώντας ότι το μήνυμα της δεύτερης Κυριακής πρέπει να είναι ακόμη πιο ηχηρό ώστε :
• Να ακουστεί ακόμη πιο καθαρά η φωνή των πολιτών που λένε «ΟΧΙ» στην εφαρμογή της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής.
• Οι πολίτες των περιφερειών και των τοπικών κοινωνιών, να αναδείξουν άξιους υποψηφίους, που θα διεκδικούν και δεν θα υποτάσσονται στα κελεύσματα μιας κυβέρνησης που οδηγεί δίχως πυξίδα τη χώρα.
• Η κυβέρνηση να κατανοήσει ότι πρέπει να αλλάξει «ρότα» στην πολιτική που εφαρμόζει, μπολιάζοντάς την με το δυναμικό στοιχείο της ανάπτυξης.
• Να αναγεννηθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία, να καταπολεμηθεί ο φόβος και η εθνική κατάθλιψη μέσω της δημιουργίας αναπτυξιακής προοπτικής και μιας νέας πορείας για τον τόπο.
Στις κάλπες του β’ γύρου οι πολίτες με τη συμμετοχή τους θα καταψηφίσουν την πολιτική εξαπάτηση, τους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα. Θα αποφασίσουν για τη διέξοδο και την ελπίδα. Θα υπερψηφίσουν με αισιοδοξία και σιγουριά, τους συνδυασμούς που μπορούν να οδηγήσουν τις τοπικές κοινωνίες στο δρόμο της ευημερίας».