Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Σχολεία: Τελείωσαν οι εκλογές, άρχισαν οι διαμαρτυρίες

Παρότι βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου, εξακολουθούν να υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες της περιφέρειας Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Σε πέντε νηπιαγωγεία της περιοχής, στον Σοχό, στον Προφήτη, στη Νέα Μάδυτο, στη Νέα Απολλωνία και στο Κρυονέρι, δεν λειτουργεί το ολοήμερο τμήμα κατά τον απογευματινό του κύκλο. Στον Ξηροπόταμο οι μαθητές του νηπιαγωγείου ακόμη περιμένουν νηπιαγωγό. Στην πλειοψηφία των ολοήμερων δημοτικών σχολείων της περιφέρειας Λαγκαδά, εξάλλου, δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί όλοι εκπαιδευτικοί, ενώ τα τμήματα ένταξης ακόμη δεν έχουν αρχίσει να λειτουργούν σε Κρυονέρι, Ασπροβάλτα και Αρέθουσα.Τα παραπάνω καταγγέλλει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λαγκαδά, το οποίο με επιστολή του καλεί το υπουργείο Παιδείας να καλύψει άμεσα τις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Διαμαρτυρία για τα αθλητικά σχολεία

Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου τα μέλη του Σωματείου Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών διοργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του δημαρχείου Καλαμαριάς, διαμαρτυρόμενα για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του υπουργείου Παιδείας να προσλάβει γυμναστές για τα αθλητικά σχολεία. Ένας ολόκληρος κλάδος, τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, καταδικάζεται στην ανεργία τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών έχει εγκρίνει τις πιστώσεις για τις προσλήψεις και παρότι τα κενά σε γυμναστές, τόσο στα ολοήμερα όσο και στα αθλητικά σχολεία, είναι μεγάλα.Η Ενωτική Κίνηση Αδιόριστων Γυμναστών με σχετική της ανακοίνωση καταγράφει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όχι μόνο τα αθλητικά σχολεία αλλά γενικότερα το μάθημα της φυσικής αγωγής στα δημόσια σχολεία της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “τα σχέδια του υπουργείου για το νέο σχολείο δίνουν έμφαση στην ψηφιακή επανάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί σημαντικό έως και αυτονόητο, αλλά δεν αποτελεί τόσο βασική προϋπόθεση για μια πολιτισμένη κουλτούρα ζωής όσο η ισορροπημένη σωματική άσκηση”.
Θολό το μέλλον των αθλητικών σχολείων
Από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς δεν έχει γίνει κανένας διορισμός γυμναστών και προπονητών στα αθλητικά σχολεία. Οι γονείς αγωνιούν για το μέλλον της εκπαίδευσης των παιδιών τους, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν έχει κάνει καμία συγκεκριμένη αναφορά στο θέμα. Οι γυμναστές καταγγέλλουν ότι “ο θεσμός του αθλητικού σχολείου και κατ’ επέκταση ο ελληνικός αθλητισμός παρουσιάζει σήμερα απογοητευτική και παρακμιακή εικόνα”.
Σ.Μ.  "Μακεδονία"