Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Συγκλόνισε ο ΠΑΟΚ Μεγάλη νίκη 1-0 επί της Βιγιαρεάλ στην Τούμπα

Του Γιώργου Κουβεντίδη
Οι μεγάλες ομάδες προσφέρουν μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές! Ο ΠΑΟΚ και οι 25.000 οπαδοί του, που πήγαν χθες στην Τούμπα, έζησαν άλλη μία, ρίχνοντας στο καναβάτσο τη Βιγιαρεάλ (1-0), μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Τούμπα άνοιξε χθες και κατάπιε το περίφημο “κίτρινο υποβρύχιο”!
Ο ΠΑΟΚ (του Μάκη Χάβου) κοίταξε στα μάτια μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου, πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη, επέστρεψε στην πρώτη θέση του ομίλου και κρατά την τύχη του στα χέρια του. Ο Δικέφαλος δεν φοβήθηκε τον αντίπαλό του, έστω και αν κατά διαστήματα η διαφορά ποιότητας στον αγωνιστικό χώρο ήταν προφανής. Για το αργό ελληνικό ποδόσφαιρο το παιχνίδι της Βιγιαρεάλ έμοιαζε ώρες-ώρες με... playstation.
Με διάταξη 4-2-3-1 ο Χάβος παρέταξε μία ομάδα που προσπάθησε να κλείσει τους χώρους στο μισό γήπεδο (με τρομερή αλληλοκάλυψη) και να χτυπήσει στους χώρους που θα έβρισκε στο άλλο μισό. Κάπως έτσι κύλησε το παιχνίδι. Η Βιγιαρεάλ δεν κατάφερε να μετουσιώσει την κατοχή της μπάλας σε μεγάλες ευκαιρίες, ο (πολύ διαβασμένος) ΠΑΟΚ την κρατούσε μακριά από την περιοχή του και στο πρώτο ημίχρονο, όταν βρήκε χώρους, βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ σε δυο τρεις περιπτώσεις.
Στο δεύτερο ημίχρονο η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε, οι Ισπανοί συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που έβγαινε πιο απειλητικά μπροστά. Στο 69’ ο Μουσλίμοβιτς βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, ο Λόπεθ απέκρουσε σε κόρνερ, από το οποίο ήρθε το χρυσό γκολ του Βιεϊρίνια ένα λεπτό αργότερα. Ωραία εκτέλεση του Γκαρσία, κεφαλιά του Πορτογάλου στο πρώτο δοκάρι και... γεια σας.
Στην Τούμπα, που είχε πάρει φωτιά, ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι, δεν κινδύνευσε σοβαρά και με λίγη προσοχή στους κενούς χώρους, όταν η Βιγιαρεάλ τα έπαιξε όλα για όλα, θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ, που ίσως να του χρειαστεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς (40’ Ελ Ζαρ), Φωτάκης (90’ Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (65’ Μουσλίμοβιτς).
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Λόπεθ, Άνχελ, Γκονζάλο, Μουσάτσιο (72’ Τζέφερσον), Καπντεβίλα, Μπρούνο, Μαρτσένα, Κάνι (68’ Καθόρλα), Μπόρχα Βαλέρο, Νιλμάρ, Άλτιντορ (61’ Ρόσι).