Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Φίλοι & συναγωνιστές,
Πήγαμε χθες στο ΑΤ Λάρισας σχετικά με τις εκφοβιστικές κλήσεις σε απολογία αγωνιστών για τη κινητοποίηση στα διόδια στις 6/6/2010. Η αστυνομία είπε ότι συμφωνεί με τον αγώνα μας και ότι θα μας συμπαρασταθεί όπως μπορεί. Ο διοικητής, μας είπε ότι υπήρξε μια εισαγγελική παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση, αν και όταν οι συναγωνιστές πήγαν και ρώτησαν την προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει! Σε κάθε περίπτωση απαντάμε με κινητοποιήσεις και αγώνες και δεν αφήνουμε κανένα συναγωνιστή μόνο του απέναντι σε κανέναν γιατί η αλληλεγγύη και η δράση μας είναι ο μόνος τρόπος για να υπερσπιστούμε οποιονδήποτε ενάντια στο κράτος και τις εταιρείες διοδίων.Σας υπενθυμίζω τις δράσεις μας για Σαββατοκύριακο, όπου πρέπει να δώσουμε μαζικά το παρόν, καλώντας φίλους και γνωστούς. 1. Σάββατο, 9/10, στις 7μμ, στο Αμφιθέατρο του δημαρχείου της Ν. Αγχιάλου ανοιχτή συγκέντρωση της Επιτροπής Θεσσαλίας και του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ν. Αγχιάλου. 2. Κυριακή 10/10, στις 12πμ άνοιγμα των διοδίων Μοσχοχωρίου (επιχείρηση΄σάντουιτες), αναχώρηση από το Δημαρχείο του Βόλου στις 11.20πμ. Από τη Λάρισα αναχώρηση 11.20πμ από το MAKRO. Να καταργηθούν όλα τα διόδια - να φέρουν πίσω τα κλεμμένα και να φτιάξουν δρόμους! Η αλληλεγγύη και η μαζική δράση είναι τα όπλα μας ενάντια στην τρομοκρατία και τα χαράτσια.
Ενημερώνεστε και από το blog των Επιτροπών.
Φίλοι και συναγωνιστές, Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας έχει δηλώσει ρητά ότι δεν πρόκειται να αφήσει κανένα συναγωνιστή των διοδίων μόνο του.Τα ραντεβού είναι τρία για τις επόμενες ημέρες:1. Παρασκευή 8/10, στις 6μμ στο ΑΤ Λάρισας στη Νεάπολη. Αναχώρηση από Βόλο στις 5μμ από το Δημαρχείο Βόλου. Οι συναγωνιστές θα καταθέσουν απλά ένα υπόμνημα, αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε στην αστυνομική διεύθυνση Λάρισας ότι εκείνοι που παρανομούν είναι το ελληνικό κράτος και οι εταιρείες διοδίων.2. Σάββατο, 9/10, στις 7μμ, στο Αμφιθέατρο του δημαρχείου της Ν. Αγχιάλου ανοιχτή συγκέντρωση της Επιτροπής Θεσσαλίας και του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ν. Αγχιάλου.3. Κυριακή 10/10, στις 12πμ άνοιγμα των διοδίων Μοσχοχωρίου (επιχείρηση΄σάντουιτες), αναχώρηση από το Δημαρχείο του Βόλου στις 11.20πμ. Η αλληλεγγύη και η μαζική δράση είναι τα όπλα μας ενάντια στην τρομοκρατία και τα χαράτσια.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ
Στις 6 του περασμένου Ιούνη οι επιτροπές Θεσσαλίας έκαναν μια πολύ πετυχημένη παρέμβαση στα διόδια Μακρυχωρίου και Μοσχοχωρίου με την συμπαράσταση και την δυναμική συμμετοχή του συνδικάτου των αυτοκινητιστών.Οπως και σε κάθε παρέμβαση μας στους σταθμούς διοδίων ανα την Ελλάδα έτσι και εκείνη την ημέρα υπήρχε έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες όμως είχαν εντολές να μην περιοριστούν στην απλή επιτήρηση της διαμαρτυρίας μας. Κρυμμένοι κυριολεκτικά στην γωνία και πίσω απο τα μπλοκ και τα στυλό τους σημείωσαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων 38 συναγωνιστών. Μετά απο 4 μήνες καλούν τηλεφωνκά,ούτε καν γραπτώς,συναγωνιστές για προανάκριση ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗΣ.Ολα αυτά καταδεικνύουν πως προκειται για μια προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτισης του κινήματος.
Δυστηχώς γι αυτούς και ευτηχώς για εμάς όλοι αυτοί που ορίζουν τις τύχες μας ξεχνάν πως για όλους τους ανθρώπους υπάρχει μέσα μας το αυτόφυτο αίσθημα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ξεχνάνε πως όσο και να πιέζουν το ελατήριο της ελευθερίας αυτό θα έχει πάντα την τάση να γυρνάει στην αρχική του θέση (θεμελιώδης νόμος της φυσικής) εκτός και αν το ελατήριο σπάσει και όταν έρθει αυτή η ώρα,για να παραφράσω μια γνωστή λαική ρήση,ε τότε ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΙΝΗΜΑ.
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.ΟΟ