Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Γκιουλέκας: Δουλεύουμε για το μέλλον της πόλης

Κάλεσμα προς τη νεολαία να μπει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων για την πόλη απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
«Δουλεύουμε μαζί για το μέλλον της πόλης μας με αυτούς που θα ζήσουν στην πόλη για δεκαετίες. Είμαστε το νέο και το προοδευτικό στην πράξη και όχι στα λόγια. Μαζί με τη νέα γενιά χτίζουμε τη νέα Θεσσαλονίκη», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Γκιουλέκας.
Ο υποψήφιος τόνισε ότι η συνεργασία του δήμου με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι απόλυτη προτεραιότητα στο αναπτυξιακό μοντέλο που προτείνει η «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη». «Η Θεσσαλονίκη διαθέτοντας τέσσερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και το ΕΚΕΤΑ μπορεί να γίνει κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού, σημαντικό σημείο αναφοράς στην παραγωγή γνώσης και καινοτομίας», σημείωσε.«Σκοπός μας είναι να συστήσουμε αυτόνομη δεξαμενή σκέψης, που θα λειτουργεί σταθερά, σε διασύνδεση με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τους φορείς της πόλης με μόνο της στόχο την πρόταση και επεξεργασία καινοτόμων λύσεων, εμπλουτισμένων από την παγκόσμια εμπειρία», πρόσθεσε. Για τους φοιτητές, ανέφερε την πρόταση για δημιουργία ενός οργανωμένου portal υποδοχής και ενημέρωσης φοιτητών με όσες πληροφορίες χρειάζονται για την πόλη. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Γκιουλέκας επανέλαβε τα μέτρα που έχει προτείνει για τη νεολαία, όπως η θέσπιση εκπτωτικής κάρτας νέων, η δημιουργία ζωνών δωρεάν ασύρματης σύνδεσης Ιnternet σε όλη την πόλη, η διετής απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όλους τους νέους επαγγελματίες, η δημιουργία γραφείου στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και πρόληψης της ανεργίας.
ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ στον «Αγγελιοφόρο»