Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση του Δημάρχου Μενεμένης, Γιώργου Ακτσελή, για ψευδή αναφορά του Δημάρχου Συκεών στα σχολεία της Μενεμένης

Σφοδρές αντιδράσεις της Διοίκησης του Δήμου Μενεμένης έχει επιφέρει ψευδής αναφορά του Δημάρχου Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, στη σχολική στέγη της Μενεμένης.  Ο Δήμαρχος Μενεμένης, Γιώργος Ακτσελής, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Καταγγέλλουμε σε όλους τους πολίτες τον Δήμαρχο Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, διότι ευρισκόμενος στη Μενεμένη στις 9 Σεπτεμβρίου 2010, σε προεκλογική συγκέντρωση υποψήφιας δημάρχου για τον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης, στα γραφεία τοπικής οργάνωσης κόμματος, με τρόπο ανεπίτρεπτο και αντιδεοντολογικό, μεταξύ άλλων είπε στον χαιρετισμό του ότι η Μενεμένη και οι Αμπελόκηποι είναι τελευταίοι στη Θεσσαλονίκη σε ότι αφορά τη σχολική στέγη και ότι έχουν διπλοβάρδια.
Είναι γνωστό ότι τόσο η Μενεμένη όσο και οι Αμπελόκηποι έχουν λύσει προ ετών το πρόβλημα της διπλοβάρδιας, προς λύπη του εν λόγω “συναδέλφου”. Όσον αφορά στη Μενεμένη είναι γνωστό ότι αποτελεί έναν από τους πρώτους Δήμους σε όλη την Ελλάδα που επέλυσε το ακανθώδες αυτό ζήτημα, με την κατασκευή δύο νέων σύγχρονων δημοτικών σχολείων στη Μενεμένη. Επίσης, χάρη στον προγραμματισμό της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Εκπαίδευσης του Δήμου Μενεμένης έχει τεθεί σε προτεραιότητα και το θέμα της αντικατάστασης των παλαιών σχολείων με σύγχρονα νέα κτίρια. Ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες ανέγερσης σχολείου στον Άγιο Νεκτάριο, ενώ είναι στη φάση της δημοπράτησης ένα ακόμα σχολείο, στον ίδιο συνοικισμό. Καταγγέλλουμε τον συγκεκριμένο κύριο, ο οποίος για προεκλογικούς εντυπωσιασμούς προχώρησε στην παραπλάνηση της τοπικής κοινωνίας και τον παραδίνουμε στην κρίση της αυτοδιοικητικής οικογένειας και της κοινωνίας της Μενεμένης και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης».