Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Επιτάχυνση στα έργα στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο κ. Ρεππας

Τέσσερα μεγάλα έργα που αναμένεται να δώσουν πνοή στην πόλη της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας. Πρόκειται για το στρατηγικό σχέδιο υποδομών και μεταφορών 2010 - 2020 της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, το οποίο περιλαμβάνει:
• Την ολοκλήρωση της κεντρικής γραμμής του Μετρό και την επέκτασή του
• Την αναβάθμιση των κόμβων στην περιφερειακή οδό
• Τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Μακεδονία και
• Τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού.
Πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της κεντρικής γραμμής του μετρό, όπου σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις, αφού μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί μόλις το 15% του έργου. Σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν ήδη εξασφαλιστεί πόροι ύψους 900 εκατ. ευρώ, ενώ είναι έτοιμη η μελέτη για την επέκταση της γραμμής μέχρι το αεροδρόμιο και τις δυτικές συνοικίες.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ρέππας, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στα υπουργεία Υποδομών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος για την υλοποίηση του σχεδίου.
Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2011, με χρονοδιάγραμμα δεκαετίας. Τον προγραμματισμό, συντονισμό και τη διαχείριση των έργων αναλαμβάνει η Εγνατία Οδός Α.Ε., ενώ η Αττικό Μετρό θα διαχειριστεί τον σχεδιασμό και την κατασκευή των μέσων σταθερής τροχιάς.