Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Το κυβερνητικό σχήμα όπως προέκυψε από τον ανασχηματισμό, έχει ως εξής:

-- Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει τον συντονισμό μεταξύ όλων των άλλων υπουργείων. Υπουργός παραμένει ο Γ. Ραγκούσης με υφυπουργούς τη Θ. Τζάκρη και τον Γ. Ντόλιο.
-- Δημιουργείται υπουργείο Επενδύσεων, με υπουργό τον Χ. Παμπούκη που παραμένει και υπουργός Επικρατείας.
-- Δημιουργείται υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Ναυτιλίας με υπουργό τον Γ. Διαμαντίδη και υφυπουργό την Ε. Τσουρή.
-- Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, υπουργός ορίστηκε η Λ. Κατσέλη, με αναπληρωτή υπουργό τον Γ. Κουτρουμάνη και υφυπουργούς τους Α. Νταλάρα και Β. Κεγκέρογλου.
-- Στο υπουργείο Οικονομικών παραμένει υπουργός ο Γ. Παπακωνσταντίνου, με υφυπουργούς τους Γ. Σαχινίδη και Δ. Κουσελά
-- Στο υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που θα μετονομαστεί σε υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, νέος υπουργός είναι ο Μ. Χρυσοχοϊδης, με αναπληρωτή υπουργό Μακεδονίας Θράκης τον Σ. Ξυνίδη, και υφυπουργούς τους Π. Ρήγα και Ντ. Ρόβλια. Το νέο υπουργείο είναι απαίτηση όλων των επιχειρηματικών ενώσεων. Θα διαχειριστεί το ζεστό χρήμα του ΕΣΠΑ, μέσω του νέου «αναπτυξιακού νόμου».
-- Στο υπουργείο Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αθλητισμού και Διατροφής αναλαμβάνει υπουργός ο Αν. Λοβέρδος, με υφυπουργούς τον Χρ. Αηδόνη και Μ. Τιμοσίδη.
-- Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Χρ. Παπουτσής και τη θέση του γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ παίρνει ο Μ. Παπαϊωάννου. Υφυπουργός αναλαμβάνει ο Μ. Οθωνας.
-- Στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων παραμένει υπουργός ο Δ. Ρέππας, με υφυπουργούς τους Γ. Μαγκριώτη και Σπ. Βούγια.
-- Στο υπουργείο Παιδείας Δια βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων υπουργός παραμένει η Αν. Διαμαντοπούλου. Δημιουργείται θέση αναπληρωτή υπουργού, με τη Φ. Γεννηματά, ενώ υφυπουργοί παραμένουν η Ε. Χριστοφιλοπούλου και ο Γ. Πανάρετος.
-- Στο υπουργείο Εξωτερικών, θέση υπουργού αναλαμβάνει ο Δ. Δρούτσας, αναπληρωτή υπουργού η Μ. Ξενογιαννακοπούλου και υφυπουργούς τους Δ. Δόλλη και Σ. Κουβέλη.
-- Στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής παραμένει η Τ. Μπιρμπίλη με αναπληρωτή υπουργό τον Ν. Σηφουνάκη και υφυπουργούς τον Γ. Μανιάτη και Θ. Μωραϊτή.
-- Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας παραμένει ο Ευαγ. Βενιζέλος και αναπληρωτής υπουργός ο Π. Μπεγλίτης.
-- Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπουργός αναλαμβάνει ο Κ. Σκανδαλίδης στη θέση της Κ. Μπατζελή και υφυπουργοί οι Μ. Αποστολάκη και Γ. Κουτσούκος.
-- Στο υπουργείο Πολιτισμού υπουργός παραμένει ο Π. Γερουλάνος, ενώ αναπληρωτής υπουργός υπεύθυνος για ΜΜΕ διορίζεται ο Τ. Χυτήρης. υφυπουργός παραμένει ο Γ. Νικητιάδης.
-- Στο υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπουργός παραμένει ο Χ. Καστανίδης.
-- Στη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος παραμένει ο Γ. Πεταλωτής.
-- Τη θέση του αντιπροέδρου διατηρεί ο Θ. Πάγκαλος.