Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Το 2011 αστικές συγκοινωνίες στην επαρχία Λαγκαδά


Τον προγραμματισμό των έργων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, παρουσίασε σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, παρουσία του υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη και των γενικών γραμματέων Χάρη Τσιόκα, Γιάννη Οικονομίδη και Σέργιου Λαμπρόπουλο. Ο κ. Ρέππας ανακοινώσε και την λειτουργία αστικών συγκοινωνιών το 2011 στο νομό Θεσσαλονίκης ειδικότερα ανέφερε:
ΟΑΣΘ – Αστικές Συγκοινωνίες
* Ανακοινώνουμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει το σχεδιασμό που ξεκίνησε το 2003 για αστικές συγκοινωνίες σ΄ ολόκληρο το νομό.
* Ανακοινώνουμε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημα των πολιτών των υπολοίπων 9 Δήμων της επαρχίας Λαγκαδά και δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης. Παράλληλα ενισχύει τη βελτίωση των παρεχομένων συγκοινωνιακών υπηρεσιών σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος που αναπτύσσονται .
Συγκεκριμένα με το πολυνομοσχέδιο προωθείται προ κύρωση στη Βουλή η υπογραφείσα πλέον σύμβαση ανάμεσα στον ΟΑΣΘ και τα ΚΤΕΛ και το Ελληνικό Δημόσιο ώστε από 1/1/2011 στο σύνολο του νομού να παρέχονται ιδίου επιπέδου συγκοινωνίες με κόστος μετακίνησης; του ΟΑΣΘ.
Με τη συμφωνία ακόμα δημιουργείται σύγχρονος σταθμός μετεπιβίβασης στο Δήμο Λαγκαδά προκειμένου να είναι πιο γρήγορη και καλύτερη η προσπέλαση των πολτών μέχρι τι κέντρο της πόλης
* Για τις νέες συγκοινωνιακές ανάγκες προστίθενται 18 σύγχρονα αντιρρυπαντικά λεωφορεία τύπου euro