Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Η ΠΑΣΕΓΕΣ ενδιαφέρεται για σύμβουλο σε θέματα αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Πρόσκληση εκδήλωσης πρόθεσης ενδιαφέροντος για συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών συμβούλου στον τομέα της αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) από τους αγρότες και τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις. Με σκοπό την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους αγρότες και τους Φορείς τους, προκειμένου να αναπτυχθεί από αυτούς ο εξαιρετικού ενδιαφέροντος και προοπτικών τομέας της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) ώστε να αντιμετωπισθούν οι οξυμμένες ενεργειακές ανάγκες αλλά και τα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας, η ΠΑΣΕΓΕΣ καλεί τις εξειδικευμένες στο αντικείμενο μελετητικές εταιρίες, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συνεργασία μαζί της, στο πλαίσιο των παρακάτω δραστηριοτήτων :
1. Στην την παραγωγή ενέργειας από Φωτοβολταϊκά συστήματα, ισχύος μέχρι 100 KW από αγρότες και μέχρι 2MW από τους Φορείς τους (Α.Σ.Ο., Σ.Ε.), βασιζόμενη στις υφιστάμενες δυνατότητες των διατιθέμενων αγροτικών εκτάσεων, όπως και των εγκαταστάσεων-εξοπλισμού των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων.
2. Στην σύνταξη προτύπων για την εκπόνηση σύγχρονων μελετών σε έργα Α.Π.Ε., την οργάνωση αντίστοιχων μονάδων παραγωγής ενέργειας, την διαδικασία αδειοδότησης από τους αρμόδιους φορείς, την χρηματοδότηση και ενδεχομένως την επιδότηση των έργων, την κατασκευή των εγκαταστάσεων, την διαδικασία παραλαβής, την πιστοποίηση και την μακροχρόνια συντήρηση.
3. Στην υλοποίηση έρευνας αγοράς , σε τοπικό και διεθνές επίπεδο , με αντικείμενο την εξεύρεση, ταξινόμηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικών με τους προμηθευτές εξοπλισμού, τις εξειδικευμένες εταιρίες κατασκευής έργων παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, τις εταιρίες μακρόχρονης συντήρησης παρόμοιων έργων και τους πιθανούς χρηματοδοτικούς φορείς.
4. Στην αξιοποίηση της βιομάζας, της γεωθερμίας, του βιοαέριου και άλλων Α.Π.Ε. του πρωτογενή τομέα ,η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο πιθανής μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ της ΠΑΣΕΓΕΣ και της αναδόχου της παρούσας πρόσκλησης.
Για την εκδήλωση της πρόθεσης ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενες Εταιρείες καλούνται μέχρι την 1.6.2010 να υποβάλλουν πλήρη φάκελο, στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ (Αρκαδίας 26 & Μεσογείων, Αθήνα 115.26) ο οποίος απαραίτητα θα περιλαμβάνει :
• Την υποδομή τεχνολογίας της ενδιαφερομένης Εταιρείας, που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προηγμένη και κατάλληλη για την διεκπεραίωση παρόμοιων έργων
• Την στελέχωση της Εταιρείας με εξειδικευμένο προσωπικό
• Πιστοποίηση κατά το πρότυπα ISO
• Μελετητικό Πτυχίο της Εταιρείας ,του άρθρου 39 του Νόμου 3316/05 , τάξης Δ΄ ή Ε' στην κατηγορία 09
• Αναφορά στην υφιστάμενη εμπειρία μελετών και υπηρεσιών συμβούλου σε έργα Α.Π.Ε., η οποία θα πρέπει να αποδεικνύεται από επίσημες, γραπτές βεβαιώσεις των φορέων των έργων.
• Την μεθοδολογία προσέγγισης των αναφερόμενων παραπάνω δράσεων - απαιτήσεων.
• Την αναλυτική τιμολόγηση των προσφερόμενων υπηρεσιών ανά φάκελο και κατηγορία ισχύος των προς εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων καθώς και προτάσεις κάλυψης του κόστους ,που θα προκύψει. Η αξιολόγηση των προτάσεων με βάση τα προαναφερθέντα κριτήρια θα διενεργηθεί, μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ από Επιτροπή, η οποία θα εισηγηθεί και τη μορφή συνεργασίας.
Το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσεται να αναστείλει, η να ακυρώσει την όλη διαδικασία, χωρίς να γεννάται οποιαδήποτε αξίωση από τους ενδιαφερόμενους που θα υποβάλλουν προτάσεις.Θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια. Αρμόδιος για παροχή διευκρινήσεων ορίζεται ο κ. Μιχάλης Σμύρης τηλ 2107499444.