Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΝΕΑ ΕΝ ΤΑΧΕΙ

Συλλαλητήρια για εργασιακά -ασφαλιστικό στη Θεσσαλονίκη
Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα διαδηλώσουν αύριο το απόγευμα εργαζόμενοι και νεολαίοι την αντίθεσή τους στα μέτρα της κυβέρνησης για τους μισθούς, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο διοργανώνει συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου. Την ίδια ώρα, συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους διοργανώνει η Πρωτοβουλία Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Μεταφορά μεταναστών σε πορτ παγκάζ
Ένας 43χρονος Έλληνας συνελήφθη από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης για διευκόλυνση μεταφοράς λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας. Ειδικότερα, στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Αθηνών (διασταύρωση Σίνδου) ο 43χρονος παρέλαβε πέντε λαθρομετανάστες και, αφού επιβίβασε τρεις εξ αυτών στην καμπίνα και δύο στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του, επιχείρησε να τους μεταφέρει στην Αθήνα. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι λαθρομετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας στις 23 Μαΐου από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, ενώ σε βάρος του 43χρονου λαθροδιακινητή υφίσταται ειδικό μέτρο απαγόρευσης από τη χώρα λόγω δικαστικής απόφασης. Εν τω μεταξύ, αστυνομικοί των τμημάτων συνοριακής φύλαξης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Μεταξάδων συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, υπήκοο Τουρκίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο ελληνικό έδαφος.
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Πιο χαμηλά ο πήχης για τις γυναίκες
Νόμιμη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τη μείωση του ύψους των γυναικών για την είσοδό τους στις ένοπλες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, τμήμα του ΣτΕ έκρινε νόμιμο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργείου Εθνικής Αμύνης με το οποίο μειώθηκε από 1,65 σε 1,60 το απαιτούμενο ελάχιστο ύψος των γυναικών για την εισαγωγή τους στις στρατιωτικές σχολές.
Παράλληλα, με το ίδιο σχέδιο προεδρικό διάταγμα ανακαθορίστηκε ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) των υποψηφίων για μεν τους άνδρες μεταξύ των ορίων 19-27, για δε τις γυναίκες εντός των ορίων 18-25. Συγκεκριμένα, ΔΜΣ είναι το πηλίκο του σωματικού βάρους του υποψηφίου ή της υποψηφίας σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους τους σε μέτρα. Τέλος, το ΣτΕ αναφέρει ότι πρέπει να αποφεύγεται η συχνή τροποποίηση των προϋποθέσεων εισαγωγής σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.
«Μακεδονία»