Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΤΑ ΝΕΑ ΕΝ ΤΑΧΕΙ

30χρονος απαγχονίστηκε μέσα στο κελί.
Μία περίεργη υπόθεση εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Πολίχνης. Ένας 30χρονος κρατούμενος κρεμάστηκε με τη ζώνη του παντελονιού του. Όταν έγινε αντιληπτό το περιστατικό, κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου διαπίστωσε το θάνατο του 30χρονου από το Ουζμπεκιστάν.
Στο σημείο κλήθηκε και προσήλθε ιατροδικαστής, καθώς και συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (ΥΕΕΒΕ) για εξερεύνηση του χώρου. Από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση, προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρους του αστυνομικού φύλακα και του αξιωματικού υπηρεσίας του τμήματος, προκειμένου να εξακριβωθούν τυχόν παραλείψεις τους (σ.σ. η πρακτική επιβάλλει να αφαιρείται η ζώνη και τα κορδόνια των κρατουμένων). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο αυτόχειρας είχε προβεί νωρίτερα σε αρπαγή τσάντας πεζής γυναίκας στην περιοχή της Πολίχνης, όμως ακινητοποιήθηκε από διερχόμενους πολίτες και συνελήφθη στη συνέχεια.
ΚΟΖΑΝΗ Αυτοτραυματισμός "Κλουζό" σε τσακίρ κέφι
Την ημέρα του γάμου του συνελήφθη από συναδέλφους του ένας 37χρονος αστυνομικός από την Κοζάνη. Λίγο πριν από το γάμο του πυροβόλησε άσκοπα στον αέρα με το όπλο του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τόσο ο ίδιος όσο και ένας συγγενής του ηλικίας 74 ετών. Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Ο 37χρονος αστυνομικός, που υπηρετεί στο Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πτολεμαΐδας, συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί τις επόμενες μέρες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ Νεαροί έριξαν ηλικιωμένο στη θάλασσα
Μάλλον μπέρδεψαν τα όρια της πλάκας τρεις νεαροί από τη Θεσσαλονίκη. Χθες νωρίς το πρωί ηλικιωμένος έκανε την καθιερωμένη του βόλτα στο πλακόστρωτο της παλιάς παραλίας Θεσσαλονίκης στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, όταν εντελώς ξαφνικά τρεις νεαροί εμφανίστηκαν μπροστά του και τον έσπρωξαν στη θάλασσα. Για καλή του τύχη ο ηλικιωμένος γνώριζε κολύμπι και έτσι μπόρεσε με τη βοήθεια διερχόμενων να σωθεί.
"ΡΙΚΟΜΕΞ" Ευθύνες στη νομαρχία Αν. Αττικής
Αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της «Ρικομέξ» θα αναγκαστεί να καταβάλει η νομαρχία Ανατολικής Αττικής, ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι είχε ευθύνες η νομαρχία, αφού κατά το κατασκευαστικό στάδιο του εν λόγω εργοστασίου δεν πραγματοποίησαν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας Αχαρνών (ανήκει διοικητικά στη νομαρχία) τους απαιτούμενους ελέγχους ή έκαναν πλημμελείς ελέγχους. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ, οι πολεοδομικές υπηρεσίες υποχρεούνται τουλάχιστον μια φορά κατά το στάδιο κατασκευής και αποπεράτωσης οικοδομής να διενεργούν αυτοψία, να επισημαίνουν οποιεσδήποτε παραλείψεις και σφάλματα και να διατάσσουν τη λήψη των καταλλήλων μέτρων προς επανόρθωσή τους.
ΦΙΛΥΡΟ Διαμαρτυρία για τη σχολική στέγη
Φορώντας μαύρα μπλουζάκια και κάνοντας μάθημα στο δρόμο οι μαθητές των 1ου και 2ου δημοτικών σχολείων Φιλύρου θα διαμαρτυρηθούν για το πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει η περιοχή. Οι σύλλογοι γονέων αποφάσισαν τα παιδιά τους να κάνουν αύριο δίωρη αποχή από τα μαθήματα, ζητώντας, παράλληλα, να λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά και το λύκειο Φιλύρου.
ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Ορίστηκε εκκαθαριστής
Ο ορκωτός ελεγκτής- λογιστής Τηλέμαχος Χαιρέτης ορίστηκε από την επιτροπή εποπτείας ιδιωτικής ασφάλισης ως εκκαθαριστής των υπό εκκαθάριση ασφαλιστικών εταιρειών «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων» και «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Ανώνυμη Εταιρία Ασφαλίσεων Ζημιών». Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με τον εκκαθαριστή κ. Χαιρέτη στα τηλ. 210 6180620, 6180691 και 6180647 και στη διεύθυνση έδρας των εταιρειών Κηφισίας αρ. 62, Μαρούσι Τ.Κ. 151 25.
ΦΘΙΩΤΙΔΑ Μπλόκο λόγω…Καλλικράτη
Κλειστή κρατούσαν χθες το απόγευμα για περίπου τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών αλλά και τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης οι κάτοικοι της Αμφίκλειας Φθιώτιδας, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν τουλάχιστον τρία δρομολόγια του ΟΣΕ και οι ουρές των σταματημένων αυτοκινήτων και φορτηγών να είναι τεράστιες. Οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται για το σχέδιο "Καλλικράτης", καθώς δεν έγινε έδρα του δήμου Δυτικής Λοκρίδας η Αμφίκλεια αλλά η Τιθωρέα, αναμένεται σήμερα να διαδηλώσουν στη Βουλή.
«Μακεδονία»