Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Νέα από την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης

• Τη στήριξή του στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης στη διαμαρτυρία της για τη σχεδιαζόμενη μείωση της κυνηγετικής περιόδου στη χώρα εξέφρασε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του σχετικού θέματος στη σημερινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
• Να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες διάλογος μεταξύ των νομικών συμβούλων της Σχολής Τυφλών, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Υγείας ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα η Σχολή Τυφλών να περιέλθει στην αρμοδιότητα της Πολιτείας» πρότεινε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης κατά την εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση για το θέμα της Σχολής Τυφλών στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
• Σχετικά με την εκλογή του νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να συγχαρώ τον Ανδρέα Παπαμιμίκο για τη μεγάλη του νίκη στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ. Η εντολή από τη λαϊκή βάση είναι ξεκάθαρη: ενότητα και αλλαγές τώρα, στο κόμμα και στη νεολαία. Η ΟΝΝΕΔ καλείται πρώτη να δώσει το παράδειγμα στην αλλαγή νοοτροπίας, δημιουργώντας νέα πρότυπα πολιτικής συμπεριφοράς. Μόνο ενωμένοι, δίπλα στον Πρόεδρό μας Αντώνη Σαμαρά, μπορούμε να κάνουμε ξανά μεγάλη τη Νέα Δημοκρατία».
• Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Παράκτιων Αλιέων Κεντρικής Μακεδονίας θα παρευρεθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στις 13:30' το μεσημέρι, όπου θα συζητηθεί, με πρωτοβουλία του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, εκτός ημερησίας διατάξεως, το ζήτημα των διεκδικήσεων από μέρους των παράκτιων αλιέων κοινοτικών αποζημιώσεων για την απώλεια εισοδήματος λόγω της εμφάνισης φυτοπλαγκτόν σε όλο το Βόρειο Αιγαίο και ιδιαίτερα στο Θερμαϊκό Κόλπο.