Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Νέα από την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

-Ανακοίνωση απο τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης
Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι η πληρωμή των Επιδομάτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, για το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου 2010, θα ξεκινήσει στις 13 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 2313 330375, 2313 330376, 2313 330377 και 2313 330386.
-Π. Ψωμιάδης: 'Ο πόλεμος εις βάρος μου ξεκίνησε'
Σχετικά με τις δηλώσεις των εκπροσώπων των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο (Ν. Γιαννόπουλου, Δ. Γωγάκου, Σ. Πλωμαρίτη), ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από το λαό της Θεσσαλονίκης για τη συμπεριφορά μου στο χθεσινό νομαρχιακό συμβούλιο. Μετά από δύο προεκλογικές εκστρατείες στις οποίες η οικογένειά μου κι εγώ δεχθήκαμε βάναυσα και πολλαπλά χτυπήματα κάτω από τη μέση, το 2002 και το 2006, μετά από οκτώ χρόνια συκοφαντικών επιθέσεων σε βάρος μου με κατηγορίες που αποδείχθηκαν παντελώς ανυπόστατες, δεν άντεξα. Πάνω από πολιτικός είμαι άνθρωπος κι αυτό δεν αλλάζει.
-Ψήφισμα συμπαράστασης στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης απο το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης
Ψήφισμα συμπαράστασης στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης σχετικά με τη διαμαρτυρία της για τη σχεδιαζόμενη μείωση της κυνηγετικής περιόδου στη χώρα εξέδωσε ομόφωνα, μετά την αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος.
Δήλωση του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη για ΠΑΟΚ και ΑΡΗ
Σχετικά με τον επικείμενο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αλλά και την έναρξη των πλέι οφ του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εν όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων των δύο ιστορικών συλλόγων της πόλης μας, του Άρη και του ΠΑΟΚ, εύχομαι να πραγματοποιηθούν οι αγωνιστικοί τους στόχοι με την κατάκτηση του Κυπέλλου και της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Θεσσαλονίκη αξίζει διακρίσεις και πιστεύω ότι εάν τα παιχνίδια κριθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο Πύργος ο Λευκός θα ζήσει ξανά στιγμές χαράς και δόξας»
-Αφιέρωμα στην Ορχήστρα Τέχνης από το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης
Τριήμερο αφιέρωμα στην ορχηστική τέχνη, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, διοργανώνει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού, στις 28, 29 και 30 Απριλίου 2010, στο Θέατρο «Αθήναιο». Στο αφιέρωμα συμμετέχουν σαράντα (40) Σχολές Κλασικού, Έντεχνου και Σύγχρονου Χορού, Σχολές Latin, Hip-Hop και Ευρωπαϊκών Χορών, καθώς και Ομάδες Χορού από όλο το Νομό Θεσσαλονίκης, και παίρνουν μέρος περισσότεροι από πεντακόσιους (500) επαγγελματίες χορευτές και σπουδαστές.
-Επιστολή του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη στον επικεφαλής της παράταξης 'Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία' Μιχάλη Σπυριδάκη
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Αγαπητέ φίλε Μιχάλη, Θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου έναντι του προσώπου σου, στη διάρκεια του χθεσινού νομαρχιακού συμβουλίου. Στα τριάντα χρόνια της πολιτικής μου παρουσίας, προέχει πάντοτε το ανθρώπινο στοιχείο από τα πολιτικές και κομματικές διαφορές. Γνωρίζεις καλά ότι σέβομαι και τιμώ το νομαρχιακό συμβούλιο, σέβομαι και τιμώ τη δική σου παρουσία και τους αγώνες της παράταξης του ΚΚΕ. Αντιλαμβάνεσαι όμως ότι όλοι είμαστε άνθρωποι και έχουμε τις ευαισθησίες μας και τα όριά μας. Και χθες, συγκεκριμένος νομαρχιακός σύμβουλος άγγιξε τα όριά μου. Έχω δεχθεί κριτική, πολύ σκληρή και πολλές φορές στο παρελθόν, και τη δέχομαι ευχαρίστως όταν είναι καλόπιστη, όμως δεν μπορώ να ανεχθώ τις ύβρεις και τις συκοφαντίες οι οποίες εκπορεύονται από συγκεκριμένα πρόσωπα και μάλιστα συστηματικά τα τελευταία χρόνια, πολύ δε περισσότερο όταν αγγίζουν την οικογένειά μου.