Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Νέα από την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

  • Παναγιώτης Ψωμιάδης: 'Δύναμή μας είναι το έργο μας’
Σχετικά με δημοσιεύματα και ανυπόστατους ισχυρισμούς για το έργο της διοίκησης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η παραδοχή ότι έγιναν περισσότερα από 500 έργα είναι η απάντησή μας στον πόλεμο λάσπης που δέχεται η διοίκηση Ψωμιάδη τις τελευταίες μέρες. Δύναμή μας είναι το έργο μας. Έτσι θα συνεχίσουμε ολοκληρώνοντας μέχρι τέλος της χρονιάς όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Αν τους ακούγαμε δεν θα κάναμε ούτε ένα έργο. Θα έλειπαν από τη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες σχολικές αίθουσες, εκατοντάδες αθλητικά έργα, σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα και πολλά χιλιόμετρα οδικού δικτύου. Όλα αυτά γίνανε παρά την ξύλινη αντιπολίτευση που δεν ψήφισε ούτε ένα έργο ενώ πολλές φορές έφερνε και εμπόδια προσφεύγοντας προσχηματικά στη δικαιοσύνη για να τα σταματήσει. Για μας πάνω απ’ όλα είναι οι πολίτες. Στήριγμά μας είναι ο λαός που απολαμβάνει το έργο μας».
  • Δρομολόγηση λύσης για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Θερμαϊκού
Το θέμα της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Θερμαϊκού εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων. Τη δρομολόγηση λύσης ανέλαβε η διοίκηση της Νομαρχίας σε συνεργασία με τους δήμους Μίκρας και Θερμαϊκού, του ΟΑΣΘ και της Τροχαίας, αλλά και των συλλόγων γονέων και καθηγητών του σχολείου.
  • 'Κόκκινη κάρτα στη βία' Συνεχίζεται η εκστρατεία πρόληψης και καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα απο τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης
Με πρωτοβουλία του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, το Γραφείο Αθλητισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ.Μ. και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζει την εκστρατεία πρόληψης και καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα, με το σύνθημα «Κόκκινη κάρτα στη βία». Μετά την πρώτη επιτυχημένη μεγάλη εκδήλωση της εκστρατείας, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη αύριο Τρίτη 27 Απριλίου 2010 και ώρα 11:30' π.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Πανοράματος και περιλαμβάνει διοργάνωση ποδοσφαιρικού αγώνα ομάδων Bambini (ηλικίας 5-6 ετών). «Στόχος και δέσμευση της εκστρατείας, μέσα από τη δράση «Κόκκινη κάρτα στη βία», είναι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μέχρι να εξαλειφθεί κάθε τέτοιο φαινόμενο, ώστε να απολαμβάνουμε όλοι μας τους αγώνες, χωρίς φόβους και κινδύνους», δηλώνει για την πρωτοβουλία ο Νομάρχης. Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό και σύντομες ομιλίες ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρτσιώτης, ο Πρόεδρος Ε.Π.Σ.Μ. Διονύσης Ψωμιάδης, οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Ν. Κούης, Γ. Κούδας, Κ. Αϊδινίου και Λ. Χασεκίδης και η Υπεύθυνη Γυναικών Ε.Π.Σ.Μ. Τάνυα Κυριακίδου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει παρουσίαση αθλημάτων από μαθητές του Αθλητικού Σχολείου Καλαμαριάς.