Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Τέσσερα χωριά όνειρο για τις πρώτες φθινοπωρινές εξορμήσεις.

Το μεγαλείο της φύσης σε gros plan
Αν έχετε μπει ήδη σε φθινοπωρινό mood, τότε μία εξόρμηση σε κάποια από τα υπέροχα ορεινά χωριά της Ελλάδας, αποτελεί ιδανική επιλογή για να υποδεχθείτε με τον καλύτερο τρόπο το φθινόπωρο.

Παραδοσιακά και πανέμορφα γραφικά χωριά σε Ευρυτανία, Αρκαδία, Αχαΐα και Πήλιο σας προσκαλούν να τα ανακαλύψετε και να γνωρίσετε από κοντά τις ομορφιές και τα θέλγητρά τους.

Μεγάλο Χωριό, Ευρυτανία


Από τα πιο δημοφιλή, γραφικά και πανέμορφα χωριά της Ευρυτανίας. Το Μεγάλο Χωριό βρίσκεται σε απόσταση 14 χλμ. από το Καρπενήσι και κερδίζει τον επισκέπτη με το μαγικό του τοπίο, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Φωλιασμένο στην «αγκαλιά» του ελατοσκέπαστου όρους Καλιακούδα, γοητεύει με τα λιθόστρωτα σοκάκια, τα σπίτια χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής τις πέτρινες βρύσες και την πλούσια φύση που το περιβάλλει.

Βαλτεσινίκο, Αρκαδία


Από τα χωριά που σίγουρα δεν φιγουράρουν στις πρώτες επιλογές όταν πρόκειται για την Ορεινή Αρκαδία. Ωστόσο, το Βαλτεσινίκο κρύβει πολλές εκπλήξεις σε όσους αποφασίσουν να το επιλέξουν για την επόμενη εξόρμησή τους.

Το πανέμορφο φυσικό τοπίο που το περιβάλλει, το παραδοσιακό του ύφος αλλά και η εκπληκτική θέα που προσφέρει στα βασικά θέλγητρά του που κερδίζουν τις εντυπώσεις και τον επισκέπτη.

Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό με γραφικά, πέτρινα, σπίτια, αμφιθεατρικά χτισμένο σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, παραδομένο στην καταπράσινη «αγκαλιά» του Μαινάλου, σε απόσταση 20 χλμ. από τη Βυτίνα. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της Επανάστασης του ’21, αποτέλεσε ορμητήριο για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Ζαρούχλα, Αχαΐα


Πνιγμένη στο πράσινο, κρυμμένη μέσα σε καστανιές και έλατα, η Ζαρούχλα είναι μια από τις πολύ όμορφες περιοχές της ορεινής Πελοποννήσου. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα, στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων, κοντά στα όρια με τον νομό Κορινθίας, και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας.

Στα βασικά χαρακτηριστικά του τα πέτρινα σπίτια του οικισμού δείγμα της αρχιτεκτονικής της περιοχής, καθώς και τα εντυπωσιακά πυργόσπιτα. Με αφετηρία την όμορφη Ζαρούχλα, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει και να απολαύσει την ευρύτερη περιοχή. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στη λίμνη Τσιβλού αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Κισσός, Πήλιο


Χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός οικισμός, ο Κισσός είναι ένα πανέμορφο χωριό αμφιθεατρικά χτισμένος στις ανατολικές πλαγιές του Πηλίου. Η άπλετη θέα στα νερά του Αιγαίου Πελάγους, η έντονη βλάστηση και τα πανέμορφα τοπία ολόγυρά του στα όσα το χαρακτηρίζουν.

Ο Κισσός αποτελεί ιστορικό χωριό, καθώς εδώ λειτουργούσε κρυφό σχολειό από το 1753, στο οποίο δίδασκε για μικρό χρονικό διάστημα ο εθνομάρτυρας Ρήγας Φεραίος, γνωστός και ως Βελεστινλής. Όσοι δηλώνουν φανατικοί πεζοπόροι δεν χάνουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα λιθόχτιστα καλντερίμια του χωριού και να πάρουν κάποιο από τα μονοπάτια που ξεκινούν από αυτό.


newsbeast.gr