Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Τι κερδίζουν όσοι δεν τρώνε κρέας.

Τι δείχνουν οι έρευνες για την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων

Πολλά οφέλη για την υγεία τους έχουν όσοι αποφεύγουν το κρέας και τα άλλα ζωικά προϊόντα, κάνοντας κατά προτίμηση μια φυτοφαγική διατροφή, καθώς μειώνεται ο κίνδυνος για καρδιοπάθεια και άλλες χρόνιες παθήσεις, ο κίνδυνος για πρόωρο θάνατο, ενώ ταυτόχρονα χάνουν πιο εύκολα τα παραπανίσια κιλά τους.

Καθηγητής για τον σεισμό στη Θεσσαλονίκη: Σε 48 ώρες θα ξέρουμε.

«Έχουμε χαρακτηριστικά τοπικής μικροδιέγερσης» - Εκδηλώθηκαν τρεις μετασεισμοί

Ακόμη ένα 48ωρο χρειάζεται για να εκτιμηθεί σωστά η σεισμική ακολουθία στη Θεσσαλονίκη, μετά τον σεισμό 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακού βάθους 5 χλμ. που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην πόλη, σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Μανώλη Σκορδίλη.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων για το σεισμό που ταρακούνησε τη Θεσσαλονίκη.

Ήταν επιφανειακός και έγινε ιδιαίτερα αισθητός

Στην περιοχή της Βόλβης εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11.21 και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Θεσσαλονίκη. Λίγα μόλις λεπτά αργότερα, στις 11.24. σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση, 3,9 Ρίχτερ.

Σεισμός στην Θεσσαλονίκη.


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 11:21 το πρωί.

Έδεσσα: Χορευτές σχημάτισαν με τα σώματά τους τον χάρτη της Μακεδονίας.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» πραγματοποιήθηκε το 7ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων στην Έδεσσα με τίτλο «Ο χορός είναι ζωή».

Κρέας: Οδηγίες ψησίματος για να μη βάζετε σε κίνδυνο την υγεία σας.

Τα τελευταία χρόνια εντείνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις από την κατανάλωση κρέατος ψημένου στη σχάρα.

Ο λόγος είναι ότι όταν τα κρέατα (βοδινό, χοιρινό, πουλερικά και ψάρια) ψήνονται πάνω σε ανοιχτή φλόγα και γενικά σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργούνται χημικές ενώσεις που προκαλούν αλλαγές στο DNA και αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου.