Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Αποδράστε την 28η Οκτωβρίου σε ένα από τους πιο όμορφους ελληνικούς προορισμούς.

Δραστηριότητες για αλησμόνητες εμπειρίες στα Ιωάννινα
Η 28η Οκτωβρίου είναι η πρώτη επίσημη αργία, λίγο πριν υποδεχτούμε το χειμώνα και αποτελεί ιδανική αφορμή για κοντινές εκδρομές.
Οι διήμερες αποδράσεις, λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα είναι η ιδανική λύση για να αλλάξετε διάθεση, να γεμίσετε ενέργεια και να ξεφύγετε από την καθημερινότητα.

Ανακαλύψτε τις ομορφιές μιας πόλης γεμάτη παραδόσεις, θρύλους και πανέμορφες επιλογές για περιηγήσεις. Εξερευνήστε σε ένα Σαββατοκύριακο την πλούσια πολιτιστική παράδοση των Ιωαννίνων με τα ειδυλλιακά τοπία και τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.
Λίμνη Παµβώτιδα


Άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θρυλική ιστορία της κυρά - Φροσύνης, η λίμνη «φρουρείται» από τα βουνά Μιτσικέλι και Τόμαρος και εντυπωσιάζει ακόμη κι όταν χάνεται κάτω από το πυκνό πέπλο της ομίχλης.

Μέσα στη λίμνη, υπάρχει ένα μικρό νησί που φιλοξενεί μια ζωντανή πολιτεία με 100 περίπου πετρόχτιστες κατοικίες, βυζαντινές μονές (Άγιος Νικόλαος, Άγιος Παντελεήμονας) αλλά και το τελευταίο καταφύγιο του Αλή Πασά που έγινε και ο τόπος μαρτυρίου του. Τα καραβάκια αναχωρούν προς το νησί της Παμβώτιδας κάθε μισή ώρα.
Κάστρο Ιωαννίνων


Το μεσαιωνικό κάστρο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας των Ιωαννίνων. Κάντε μια βόλτα στο χρόνο περπατώντας στα λιθόστρωτα σοκάκια με τα χαρακτηριστικά σπίτια με τα χρωματιστά παραθυρόφυλλα.

Το κάστρο όπου έζησε ο Αλή Πασάς χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα: τον εξωτερικό περίβολο, τη βορειοδυτική ακρόπολη, όπου δεσπόζει το Ασλάν Τζαμί, τη νοτιοανατολική ακρόπολη με το περίφημο Ίτς Καλέ και, τέλος, την καθαυτό Καστροπολιτεία, την παλαιά, περίτειχη πόλη των Ιωαννίνων. Στη θέση που, τον 19ο αιώνα, καταλάμβαναν τα σεράγια του Αλή Πασά, στεγάζεται σήμερα το Βυζαντινό Μουσείο και δίπλα του ο Τάφος του Αλή Πασά και το Φετιχιέ τζαμί.
Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Α. Βρέλλη


Λίγο έξω από το Μπιζάνι, σε ένα εντυπωσιακό κτίριο που αντιγράφει τον τύπο ηπειρωτικού αρχοντικού, φιλοξενούνται 150 κέρινα ομοιώματα σε φυσικό μέγεθος που αναπαριστούν μορφές της νεότερης ιστορίας, σε τρεις θεματικές ενότητες: προεπαναστατικά χρόνια, Επανάσταση 1821 και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας με τα Κέρινα Ομοιώματα του Παύλου Βρέλλη σας ταξιδεύει σε μια διαδρομή στο χρόνο νομίζοντας πολλές φορές ότι είστε παρόντες στα γεγονότα.
Σπήλαιο Περάματος


Τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Ιωαννίνων, δίπλα στη φημισμένη λίμνη, βρίσκεται ένα σπήλαιο που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου με μεγάλη ποικιλία σταλακτιτών.

Ανακαλύφθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η έκτασή του φτάνει τα 14.800 τετραγωνικά μέτρα ενώ η τουριστική διαδρομή εκτείνεται σε 1.100 μέτρα. Αποτελείται από πολλές διαδοχικές αίθουσες και διαδρόμους στολισμένους με σταλακτίτες, σταλαγμίτες, κουρτίνες και εντυπωσιακές κολώνες σε θαυμάσια συμπλέγματα.

Σκαρφαλωμένα στα βουνά των Ιωαννίνων, τα πέτρινα χωριά του Ζαγορίου με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική αποτελούν ιδανικούς κοντινούς προορισμούς. Για τους φυσιολάτρες, η εμπειρία διάσχισης του φαραγγιού του Βίκου είναι καθηλωτική. Το φαράγγι βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, στα νοτιοδυτικά της Γκαμήλας, σε υψόμετρο από 550 έως 1780 μέτρα και είναι το βαθύτερο παγκοσμίως σε αναλογία με το πλάτος του σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες.

Ο Βοϊδομάτης χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης και ενδείκνυται για κανόε-καγιάκ και ράφτινγκ, καθώς διασχίζει μια από τις ομορφότερες ορεινές τοποθεσίες της Ελλάδας.
Παράδοση και προσιτή πολυτέλεια


Όπως κι αν επιλέξετε να περάσετε το διήμερο της 28ης Οκτωβρίου, το Epirus Palaceσάς καλεί να ανακαλύψετε την ομορφιά των εξαιρετικών φυσικών τοπίων και να απολαύσετε μια εξαιρετική διαμονή στα Ιωάννινα.

Το ξενοδοχείο - στολίδι των Ιωαννίνων είναι συνώνυμο της αυθεντικής πολυτέλειας προσφέροντας όλα τα μέσα και τις ανέσεις που εξασφαλίζουν μια μοναδική διαμονή. Η παραδοσιακή ζεστή φιλοξενία, η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και η κοσμοπολίτικη αύρα συνθέτουν ένα μοναδικό καμβά μιας εμπειρίας που αξίζει να ζήσετε.

newsbeast.gr