Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από επιτελείο ιατρών στον Προφήτη.


Η τοπική κοινότητα Προφήτη και ο δήμος Βόλβης στήριξαν τη δράση της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων

Επιτελείο ιατρών από την ιατροκοινωνική ομάδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, πραγματοποίησε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο αγροτικό ιατρείο Προφήτη, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018.
Κατά τη διάρκεια του ιατρικού ελέγχου, που έγινε με τη συνεργασία του δήμου Βόλβης και της Τοπικής Κοινότητας Προφήτη, εξετάστηκαν δεκάδες δημότες, ιδιαίτερα άτομα τρίτης ηλικίας και από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Η όλη δράση είχε την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και όπως τόνισε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας που συνεχάρη προσωπικά τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων για την πρωτοβουλία τους, παρόμοιες δωρεάν ιατρικές εξετάσεις θα επαναληφθούν σε άλλες περιοχές.

Η ομάδα των ιατρών που διενήργησε τις ιατρικές εξετάσεις αποτελούνταν από γενικό ιατρό, χειρουργό, αγγειοχειρουργό, οδοντίατρο και ωτορινολαρυγγολόγο, από οφθαλμίατρο, ορθοπεδικό, νευροχειρουργό και από δερματολόγο, πλαστικό χειρουργό. Οι εξετάσεις, αφορούσαν μεταξύ άλλων και κλινική εκτίμηση (πνεύμονες, καρδιά, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, εκτίμηση κοιλίας, ψηλάφηση-ακρόαση αρτηριών με χρήση μηχανημάτων doppler αγγείων) και προσδιορισμό ζαχάρου αίματος, καταγραφή φαρμάκων και έλεγχο των χορηγούμενων φαρμάκων.

Αποστολή θέματος: Δήμος Βόλβης