Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας από την «Βασιλειάδα» και τιμή στους πρώτους εκατοντάχρονους του «Αρχοντικού».

Εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας διοργανώνει το Σωματείο «Άγιος Βασίλειος – Βασιλειάδα» την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, ώρα 11.00΄, στην Αίθουσα Τελετών της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2).
Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι πρώτοι εκατοντάχρονοι που φιλοξενούνται στο «Αρχοντικό» της «Βασιλειάδας».
Η κοπή της Βασιλόπιτας θα γίνει από τον πρόεδρο του δ.σ. του σωματείου κ. Γιώργου Απτόσογλου ενώ θα ακολουθήσουν μουσικό πρόγραμμα και δεξίωση.

Η «Βασιλειάδα» και το αρχοντικό

Το σωματείο «Άγιος Βασίλειος – Βασιλειάδα» ιδρύθηκε το 1962 από Μικρασιάτες και κατά κύριο λόγο Καππαδόκες. Είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο και στους σκοπούς του είναι η αναβίωση του έργου του Μεγάλου Βασιλείου, της περίφημης «Βασιλειάδας». Επίσης η διαφύλαξη και η καλλιέργεια των βασικών γνωρισμάτων των ηθών και των εθίμων του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Στη «Βασιλειάδα» ανήκει το «Αρχοντικό» (ιδρύθηκε το 1993), ο πρότυπος οίκος ευγηρίας, που εξασφαλίζει ευχάριστα γεράματα και άνετη ζωή στους τροφίμους, ενώ δίνει υποτροφίες σε σπουδαστές. Σε έκταση 15 στρμ., ανάμεσα σε πεύκα και με θέα τη λίμνη του Αγίου Βασιλείου, οι ηλικιωμένοι που επιλέγουν ως τόπο διαμονής τους το «Αρχοντικό», απολαμβάνουν το ήρεμο περιβάλλον του και τις οργανωμένες υπηρεσίες του, ενώ παράλληλα στην εκκλησία του, που βρίσκεται στην ίδια έκταση, μπορούν να εκτελούν τα θρησκευτικά καθήκοντά τους. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 70 άτομα σε 35 δίκλινα δωμάτια, που αναπτύσσονται σε τρεις ορόφους.

Συντάκτης: Φώτης Κουτσαμπάρης