Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Ο «Ευρωπαίος» και ο Έλληνας οδηγός του ΟΑΣΘ.

Χρησιμοποιώντας τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ σχηματίζεις την εντύπωση ότι οι οδηγοί του συμπεριφέρονται διαφορετικά για την ίδια περίπτωση που έχουν να αντιμετωπίσουν. Ο ένας μπορεί να συμπεριφερθεί ως Ευρωπαίος οδηγός με τα αυστηρά και τυπικά γνωρίσματα του και ο άλλος ως Έλληνας, φορτωμένος με συναισθήματα συμπόνιας, καλοσυνάτος έτοιμος να εξυπηρετήσει τον συνάνθρωπο του. Ο ένας μπορεί να προκαλέσει με την στάση του αλγεινή εντύπωση και ο άλλος να εισπράξει τις ευχαριστίες των συμπολιτών του.

Δυο χαρακτηρίστηκα παραδείγματα. Στο ένα, ανδρόγυνο βρίσκεται λίγα μέτρα μακρύτερα από την στάση και μπροστά στο λεωφορείο. Ο άνδρας κάνει νόημα στον οδηγό για να τους πάρει, εκείνος με το χέρι δείχνει όχι. Η μετακίνηση του λεωφορείου από την στάση είναι περίπου ένα μέτρο. Περιμένει να ανάψει ο σηματοδότης. Το ανδρόγυνο ήδη βρίσκεται πίσω από το λεωφορείο. ΕΙΚΟΝΑ!!! Αυτό συνέβη σήμερα 27 Δεκεμβρίου 2017. Γραμμή 20 στάση –αφετηρία Ερμού..

Στο δεύτερο παράδειγμα, τρεις νεαροί περίπου εικοσάρηδες, τρέχουν στην Εγνατία με κατεύθυνση δυτικά προς την στάση Αντιγονιδών, εβρισκόμενοι ανάμεσα στις οδούς Βενιζέλου και Ίωνος Δραγούμη. Κάνουν νόημα στον οδηγό. Σταματά και τους παίρνει. Οι ευχαριστίες των παιδιών είναι πολλές. Λεωφορείο 21 αφετηρία Αριστοτέλους 24 Δεκεμβρίου 2017. 

Κανένα σχόλιο δεν έχουμε να κάνουμε. Ο αναγνώστης ας βγάλει τα συμπεράσματα του και ας προβληματιστεί.

Συντάκτης: Χρήστος Γιαννακίδης.