Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Θρίαμβος του Α΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης στον διαγωνισμό μαγειρικής των ΚΑΠΗ της δημοτικής ενότητας.

«Θα μπορούσα να δώσω τουλάχιστον δέκα βραβεία στον αποψινό διαγωνισμό. Όλα τα πιάτα ήταν υπέροχα». Με αυτά τα λόγια, η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, σεφ Κική Εμμανουηλίδου, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, ξεχώρισε τη νοστιμιά των συνταγών που ετοίμασαν τα μέλη των ΚΑΠΗ Νεάπολης, τα οποία συμμετείχαν στον διαγωνισμό μαγειρικής του δήμου Νεάπολης – Συκεών. Εξαιτίας των μοναδικών γεύσεων, η κ. Εμμανουηλίδου, που είναι ο κριτής των διαγωνισμών που διοργανώνονται στα ΚΑΠΗ του δήμου, ανέδειξε και τέταρτο (4ο) νικητή.
Το πρώτο βραβείο απέσπασε η κ. Μενεμελή Κυριακή, που ετοίμασε μια υπέροχη τούρτα λεμονιού, το δεύτερο βραβείο η κ. Κεφαλίδου Μαρίκα, με εξαίσιο γαλακτομπούρεκο, το τρίτο βραβείο η κ. Σιδηροπούλου Αικατερίνη, με εξαιρετική πρασοτυρόπιτα και το τέταρτο βραβείο η κ. Μαυρίδου Ελισάβετ, με μοναδικό μαντί Καππαδοκίας. Όλες οι νικήτριες προέρχονται από το Α΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης, που θριάμβευσε.

Από αριστερά: Ελένη Αντωνιάδου, δημοτική σύμβουλος, Αρίστος Γαλανός, πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης, Κική Εμμανουηλίδου, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Χριστίνα Τερζή, πρόεδρος δημοτικής ενότητας Νεάπολης, Ειρήνη Παπαδάκη, τοπική σύμβουλος Πεύκων.

Ο διαγωνισμός έγινε σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα του Β’ ΚΑΠΗ Νεάπολης, στην οδό Κομνηνού 3 και Λαγκαδά και συνολικά έλαβαν μέρος 48 μέλη με φαγητά, πίτες και γλυκά, τα οποία δοκίμασε η κ. Εμμανουηλίδου, ξεχωρίζοντας τα καλύτερα. «Ξεχώρισαν επίσης το γλυκόξινο χοιρινό, τα σαρμαδάκια γυαλαντζί, ο μουσακάς και άλλα πιάτα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες. Ήταν οι καλύτεροι στους διαγωνισμούς που έγιναν στα ΚΑΠΗ μέχρι σήμερα», τόνισε η γευσιγνώστρια.

Από αριστερά: Κική Εμμανουηλίδου, Ελένη Αντωνιάδου με την τούρτα λεμονιού που πήρε το πρώτο βραβείο, Σίμος Δανιηλίδης, Μενεμελή Κυριακή που κατέκτησε το πρώτο βραβείο.

Σε όλες τις νικήτριες του διαγωνισμού δόθηκε από ένα βιβλίο με συνταγές τις κ. Εμμανουηλίδου, τα οποία προσέφερε για τον διαγωνισμό ο οργανισμός Μαλλιάρης Παιδεία, που έχει εκδώσει τα βιβλία της γνωστής γευσιγνώστριας (βλ. τέλος του άρθρου). Επίσης, η πρώτη νικήτρια κέρδισε δωρεάν καθημερινή μεταφορά σε παραλία της Χαλκιδικής για δύο άτομα και διάστημα τριών εβδομάδων, την καλοκαιρινή περίοδο, η δεύτερη και η τρίτη νικήτρια κέρδισαν δωρεάν συμμετοχή δύο ατόμων σε όλες τις εκδρομές του δήμου, εντός του 2018.

Παρών στον διαγωνισμό ήταν ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος μάλιστα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις συνταγές ενώ επανέλαβε ότι ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρόταση της κ. Εμμανουηλίδου να εκδοθεί βιβλίο με τις συνταγές που θα πάρουν βραβεία στο διαγωνισμό και να μοιραστεί σε όλους τους δημότες, την οποία έκανε δεκτή. Επίσης, απευθυνόμενος στα μέλη των ΚΑΠΗ υπογράμμισε ότι «θέλουμε να έχετε πολλές δυνατότητες, ως ενεργοί πολίτες, να συμμετέχετε και στους διαγωνισμούς μαγειρικής, και στις δράσεις για το περιβάλλον και σε όλες τις εκδηλώσεις. Θέλουμε να είστε υγιείς και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την φροντίδα σας». Ο ίδιος τόνισε ότι «θέλουμε να είστε χρήσιμοι στον τόπο μας. Να είστε καλά, να έχετε καλή διάθεση και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχετε ιατρική και κοινωνική υποστήριξη. Διαθέτουμε 31 ιατρούς, 17 διαφορετικών ειδικοτήτων».

Ο διαγωνισμός μαγειρικής για τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης Συκεών ξεκίνησε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου από τα ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου, συνεχίστηκε στις 9 Νοεμβρίου στο ΚΑΠΗ Πεύκων, σήμερα διεξήχθη στο Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης και θα ολοκληρωθεί στο Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών στις 23 Νοεμβρίου. Ώρα έναρξης 5.30΄.

Εμπνευστής του διαγωνισμού είναι η κ. Ελένη Αντωνιάδου, δημοτική σύμβουλος. Αρωγός ο κ. Αρίστος Γαλανός, πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης-Συκεών.


Ο διαγωνισμός μαγειρικής εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων για τη ψυχαγωγία των μελών των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου ο ενθουσιασμός και η μεγάλη συμμετοχή από τα μέλη τους είναι έκδηλα σε κάθε δράση που διοργανώνεται με τη φροντίδα και την επίβλεψη του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.



Οι ενδιαφερόμενοι για την επόμενη Πέμπτη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών έως τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 – 5:30 μ.μ.

Πηγή: politismika.gr