Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα ελληνικό ηλιοβασίλεμα στις δέκα ταξιδιωτικές εμπειρίες ζωής.

Υπάρχουν δύο είδη διακοπών σύμφωνα με τους συντάκτες του CNN. Αυτοί που μία ή δύο φορές το χρόνο ταξιδεύουν για να επαναφορτίσουν και να επανασυνδεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και εκείνοι που περνούν ολόκληρη τη ζωή τους να ονειρεύονται να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι ζωής.
Το CNN παρουσιάζει τις 10 ταξιδιωτικές εμπειρίες ζωής, ανάμεσα τους βρίσκεται και ένα ταξίδι σε ελληνικό έδαφος.


Δείτε ποια είναι τα ταξίδια που ξεχώρισαν:

1. Δείτε το Βόρειο Σέλας


Το μεγαλύτερο σόου φωτός πάνω στη γη. Το Βόρειο Σέλας προκαλείται από τις συγκρούσεις μεταξύ των αέριων σωματιδίων και εμφανίζεται συνήθως κατά τους χειμερινούς μήνες στις βόρειες χώρες όπως ο Καναδάς, η Φινλανδία, η Αλάσκα, τη Γροιλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και το μέρος που φαίνεται να είναι στην λίστα των περισσοτέρων ως ένα από τα ταξίδια ζωής, η Ισλανδία. Αυτό περιλαμβάνει το Akureyri, το οποίο ήταν στη λίστα του Lonely Planet με τα “10 καλύτερα μέρη στην Ευρώπη” τον Ιούνιο. Λιγότερο από 100 χιλιόμετρα από τον Αρκτικό Κύκλο, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισλανδίας και ένα εξαιρετικό σημείο για να δείτε το βόρειο σέλας.

2. Κοιμηθείτε σε ένα μπανγκαλόου πάνω από τη θάλασσα


Οι καλύτερες διακοπές και οι καλύτερες φωτογραφίες που λαμβάνονται από την άκρη του πάνω από τη θάλασσα, ιδιαίτερα όταν είναι στα νησιά Μπόρα Μπόρα. Το Four Seasons Bora Bora εκτιμάται ως ένα από τα καλύτερα θέρετρα μπανγκαλόου πάνω από τη θάλασσα στον κόσμο. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Διαθέτει 100 bungalows πάνω από τη θάλασσα με παραδοσιακά έπιπλα από ξύλο τικ και αχυρένιες σκεπές με φύλλα pandanus πάνω στην τυρκουάζ λιμνοθάλασσα.

3. Θαυμάστε το ηλιοβασίλεμα πάνω από τη Σαντορίνη


Αν ανοίξτε οποιοδήποτε ταξιδιωτικό φυλλάδιο για την Ελλάδα, το πιο πιθανό είναι να δείτε το φημισμένο μπλε και τα άσπρα θολωτά σπίτια της Σαντορίνης. Αλλά τα ηλιοβασιλέματα του νησιού, τα οποία κατατάσσονται στα καλύτερα στον κόσμο, είναι εξίσου άξια προσοχής των ταξιδιωτών. Στο χωριό της Οίας θα έχετε την καλύτερη θέα στο ηλιοβασίλεμα, Είτε επιλέξετε να το πάρετε όλα από ένα εστιατόριο ή σε μια βάρκα από την ακτή.

4. Περπάτημα στο Inca Trail στο Μάτσου Πίτσου


Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το Inca Trail κατασκευάστηκε ως ένα ιερό προσκύνημα, το οποίο προετοίμαζε τον επισκέπτη να εισέλθει στο Μάτσου Πίτσου. Υπάρχουν μερικές επιλογές διαδρομής, που κυμαίνονται από δύο έως επτά ημέρες. Δεν έχει σημασία πόσες φωτογραφίες έχετε δει, δεν υπάρχει τίποτα σαν την αίσθηση που προκαλείται μόλις φτάσετε στη θρυλική “Χαμένη Πόλη των Ίνκας» – Μάτσου Πίτσου.

5. Εξερευνήστε τα νησιά Γκαλαπάγκος


Το αρχιπέλαγος και η άγρια φύση κατέταξε τα νησιά Γκαλάπαγκος στην κορυφή της λίστα Travel + Leisure για τα καλύτερα νησιά του κόσμου για το 2015 και δεν αποτελεί έκπληξη ότι βρίσκεται σε υψηλή θέση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

6. Επίσκεψη στην Ακτή Αμάλφι της Ιταλίας


Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε την ομορφιά της ακτής του Αμάλφι, με τις απόκρημνες πλαγιές του και τα σπίτια σε παστέλ αποχρώσεις χωριά που εκτείνονται 50 χιλιόμετρα κατά μήκος της νότιας πλευράς της χερσονήσου του Σορέντο της Ιταλίας είναι ένα ταξίδι με αυτοκίνητο. Θεωρείται μία από τις ομορφότερες διαδρομές για οδικά ταξίδια στον κόσμο, γι ‘αυτό συμπάθεια, αν βρείτε τον εαυτό σας που επανδρώνουν το τιμόνι. Θα είναι πολύ απασχολημένος πλοήγηση Όσοι φουρκέτα σκύβει για να απολαύσετε πραγματικά τις απόψεις. Αν ψάχνετε για ένα πραγματικά ξεχωριστό μέρος για να μείνετε, το Monastero Santa Rosa, με θέα στην ακτή Αμάλφι, είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο και spa σε ένα πρώην μοναστήρι.

7. Η φωτογραφία του “Big Five” σαφάρι


Το «Big Five» είναι ένα αφρικανικό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής Εθνικό Πάρκο. Λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ελέφαντες, ρινόκεροι και βούβαλοι συνθέτουν τα 5 είδη που θα δείτε από κοντά. Η Νότια Αφρική φιλοξενεί περισσότερα από 500 είδη πουλιών, 100 είδη ερπετών και σχεδόν 150 είδη θηλαστικών.

8. Κάντε το απόλυτο οδικό ταξίδι


Το Route 66 έχει χαρακτηριστεί ως «ο πιο διάσημος αυτοκινητόδρομος στον κόσμο” και παραμένει το απόλυτο οδικό ταξίδι. Είχε παραδοθεί επισήμως το 1926 και καλύπτει οκτώ πολιτείες – Ιλινόις, Μιζούρι, Κάνσας, Οκλαχόμα, Τέξας, Νέο Μεξικό, Αριζόνα και Καλιφόρνια.

9. Περπατήστε στην Ανταρκτική


Ίσως το απόλυτο ταξίδι ζωής στο πιο κρύο μέρος του πλανήτη την Ανταρκτική. Το 2016 σηματοδοτεί την 50η επέτειο του τουρισμού στην Ανταρκτική.

10. Απολαύστε την διαδρομή στον Υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο


Φέρτε την βότκα σας αν σκοπεύετε να πάτε σε αυτό το επικό ταξίδι με το τρένο. Ο υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος περνάει από όλη τη Ρωσία σε πάνω από 9.300 χιλιόμετρα της διαδρομής και συνδέει τη Μόσχα με την Άπω Ανατολή και το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ. Η διαδρομή χωρίς στάσεις διαρκεί περίπου επτά ημέρες.

Πηγή: ellines.com