Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

To κτίριο στην Κίνα που έχει δρόμο στην... ταράτσα.

Η πιο παράξενη ταράτσα του κόσμου

Η ταράτσα ενός κτιρίου πέντε ορόφων στην Κίνα στην πόλη Chongqing έχει γίνει viral. Θα μας πείτε, τι μπορεί να έχει μια ταράτσα ώστε να κάνει το γύρο του διαδικτύου;
Σε αυτή λοιπόν η ταράτσα, υπάρχει ένας ασφαλτοστρωμένος δημόσιος δρόμος!

Καλά διαβάσατε. Πριν όμως αναφέρουμε κάτι άλλο, πρέπει να πούμε πως στην συγκεκριμένη πόλη της Κίνας, έχει φήμη σε όλη την χώρα για την... ασυνήθιστη αρχιτεκτονική των κτιρίων της.

Το έδαφος της πόλης αποτελείται κατά κύριο λόγο από τις πλαγιές διάφορων λόφων. ΄έτσι, υπάρχει έλλειψη επίπεδου χώρου, όπου θα μπορούσαν να χτιστούν πιο συνηθισμένα κτίρια. Οι αρχιτέκτονες λοιπόν στρέφονται διαρκώς σε καινοτόμες λύσεις.

Στην πόλη λοιπόν υπάρχει δρόμος με οκτώ διαφορετικές κατευθύνσεις. Και ίσως πολλοί από εσάς να έχετε δει την πολυκατοικία με το τρένο που περνά από το εσωτερικό της. Όμως η πιο νέα προσθήκη στην παράξενη αυτή αρχιτεκτονική, είναι το πενταώροφο κτίριο , με τον δημόσιο δρόμο στην ταράτσα του. Οι πρώτες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο αντίστοιχο κινέζικο Twitter, στο Weibo, και έγιναν αμέσως viral. Οι περισσότεροι, αστειευόμενοι, έλεγαν πως μόνοι στην Κίναθα μπορούσε να κατασκευαστεί κάτι τέτοιο.

Η εφημερίδα Daily Youth του Πεκίνου επισκέφθηκε το κτήριο και μίλησε στους υπεύθυνους ασφαλείας εκεί, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο δρόμος δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τους κατοίκους να φτάσουν στα σπίτια τους. Το πενταώροφο κτήριο είναι χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου και χωρίς τον δρόμο, οι κάτοικοι θα έπρεπε να πάρουν ένα ασανσέρ ή να περπατήσουν από το επίπεδο του δρόμου, στη βάση του λόφου, μέχρι το κτήριο. Με την κατασκευή του δρόμου μπορούν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους μέχρι το διαμέρισμά τους και να τα σταθμεύσουν απέξω.



Πηγή: e-radio.gr