Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ποντιακό τριήμερο για 35η συνεχή χρονιά στην Κατερίνη. Δείτε βίντεο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποντιακό τριήμερο για 35η συνεχή χρονιά στην Κατερίνη
Σημείο αναφοράς για την πόλη της Κατερίνης έχουν γίνει οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροδρομικού Σταθμού που πραγματοποιούνται ανελλιπώς εδώ και 35 χρόνια, την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.
Οι εκδηλώσεις αυτές, που στόχο έχουν να αναδείξουν τον ποντιακό πολιτισμό, έλαβαν χώρα και φέτος, το τριήμερο 21 έως 23 Ιουλίου, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.




Ποντιακό γλέντι με ξεχωριστούς καλλιτέχνες, ποντιακό θέατρο και παραστάσεις με ποντιακούς χορούς περιλάμβανε φέτος η ατζέντα του συλλόγου.


Τις εκδηλώσεις άνοιξε το χορευτικό τμήμα του Σιδηροδρομικού Σταθμού και του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας παρουσιάζοντας χορούς του Πόντου και της Μικράς Ασίας ενώ ακολούθησε ποντιακό γλέντι με την Πέλα Νικολαΐδη (τραγούδι), τον Δημήτρη Ξενιτόπουλο (λύρα) και τον Σίμο Συμεωνίδη (νταούλι).



 Την επόμενη μέρα, σε ένα εκρηκτικό ποντιακό γλέντι, στη σκηνή ανέβηκαν ο Κωνσταντίνος Καλούσης (τραγούδι), ο Κωνσταντίνος Κασιμίδης (λύρα), ο Χρήστος Ιωαννίδης (λύρα, τραγούδι) και ο Γιώργος Φωτιάδης (νταούλι) κάνοντας τον κόσμο να χορεύει ασταμάτητα μέχρι το πρωί.



Στιγμές από το ποντιακό γλέντι τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων

Η θεατρική παράσταση Τη γειτονίας τα παλαλά από την Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας και το ποντιακό γλέντι που ακολούθησε ολοκλήρωσαν τις τριήμερες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του συλλόγου.

Πηγή: pontos-news.gr