Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Σε εφαρμογή το θερινό πρόγραμμα των δρομολογίων του ΟΑΣΘ.

Λεωφορειακές γραμμές εξπρές προς τις παραλίες Επανομής και Μηχανιώνας δρομολογεί από την 1η Ιουλίου ο ΟΑΣΘ, προκειμένου να διευκολύνει τις ημερήσιες εκδρομές των Θεσσαλονικέων που επιλέγουν τις κοντινές περιοχές για το μπάνιο τους. Ταυτόχρονα αρχίζει το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων του Οργανισμού με μειωμένο αριθμό λεωφορείων.

Οι δύο καλοκαιρινές γραμμές χαρακτηρίζονται εξπρές και είναι η «70, Ν.Σ. Σταθμός – Επανομή» και «71, Ν.Σ. Σταθμός – Μηχανιώνα», με αφετηρία την οδό Μοναστηρίου 61, απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό. Ο χρόνος της διαδρομής υπολογίζεται από 55 μέχρι 80 λεπτά. Στα λεωφορεία της γραμμής 70 κατά τη μετάβαση μόνο θα επιβιβάζονται επιβάτες από όλες τις στάσεις, ενώ αποβίβαση θα γίνεται από το κέντρο της Επανομής και μέχρι τα δύο τέρματα, στις παραλίες Επανομής και Πάλιουρα, σε όλες τις υπάρχουσες στάσεις. Κατά την επιστροφή θα επιβιβάζονται επιβάτες μέχρι το κέντρο της Επανομής και στη συνέχεια του δρομολογίου μόνο θα αποβιβάζονται σε όλες τις υφιστάμενες στάσεις μέχρι το Ν.Σ.Σ.

Στα λεωφορεία της γραμμής 71 επίσης κατά τη μετάβαση προς τις παραλίες της Μηχανιώνας μόνο θα επιβιβάζονται επιβάτες από όλες τις στάσεις της διαδρομής, ενώ αποβίβαση θα γίνεται από την παραλία της Περαίας μέχρι το τέρμα. Κατά την επιστροφή επιβίβαση θα γίνεται μέχρι την παραλία Περαίας και στη συνέχεια, μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό, μόνο αποβίβαση. Οι δύο γραμμές θα λειτουργούν μέχρι 31 Αυγούστου. Τ

ην ίδια περίοδο θα λειτουργήσει η λεωφορειακή γραμμή «77 Επανομή – Ποταμός». Θα δρομολογηθεί ένα όχημα το οποίο θα πραγματοποιεί οκτώ δρομολόγια σε μία βάρδια ημερησίως κατά το διάστημα 11:05΄ – 17:10΄, συνδέοντας την Επανομή με την παραλία στη θέση «Ποταμός». Το πρώτο δρομολόγιο μετάβασης θα συνδέει το ΙΚΕΑ με την Επανομή (με τη σήμανση της λεωφορειακής γραμμής Νο 69) και στη συνέχεια θα πραγματοποιούνται τα τοπικά δρομολόγια που θα συνδέουν την Επανομή με την παραλία στη θέση «Ποταμός». Το τελευταίο δρομολόγιο επιστροφής θα συνδέει την Επανομή με το ΙΚΕΑ (Νο 69).

Από την 1η Ιουλίου αρχίζει το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων, σύμφωνα με το οποίο θα κυκλοφορούν καθημερινά 418 λεωφορεία έναντι 523 που κυκλοφορούν κατά τη χειμερινή περίοδο, δηλαδή θα είναι μειωμένα κατά 20% παρά την κατά 30% μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω των θερινών διακοπών. Το θερινό πρόγραμμα θα ισχύσει μέχρι 31 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ όλα τα κυκλοφορούντα λεωφορεία θα διαθέτουν κλιματισμό, ενώ σε περίπτωση βλάβης θα αντικαθίστανται με λεωφορείο που διαθέτει κλιματιστικό.

ΠΡΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Για να ανταποκριθεί στην αυξημένη επιβατική κίνηση από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο ΟΑΣΘ αυξάνει τον αριθμό των προγραμματισμένων λεωφορείων της γραμμής «78, ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο» από τέσσερα σε επτά και τον αριθμό των προγραμματισμένων δρομολογίων από 32 σε 56 ημερησίως. Η γραμμή προς το αεροδρόμιο θα συνεχίσει να λειτουργεί και τις νυχτερινές ώρες. Ο ΟΑΣΘ υπενθυμίζει ότι λειτουργεί και η τοπική λεωφορειακή γραμμή «79, Α.Σ. ΙΚΕΑ – Αεροδρόμιο – ΚΤΕΛ Χαλκιδικής», εξασφαλίζοντας τη μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο και το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής -μέσω μετεπιβίβασης- των επιβατών που προέρχονται από οποιαδήποτε περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος, καθώς και από περιοχές των δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης.
Επίσης πυκνώνουν τα δρομολόγια των λεωφορείων της γραμμής εξπρές «45, ΚΤΕΛ Μακεδονία – ΚΤΕΛ Χαλκιδικής» από και προς το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, με την οποία συνδέονται απευθείας το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής με το σταθμό υπεραστικών ΚΤΕΛ Μακεδονία και το νέο σιδηροδρομικό σταθμό. Με τη γραμμή 45 θα εξυπηρετούνται και επιβάτες κατά μήκος της Εγνατίας οδού και της Κωνσταντίνου Καραμανλή στις επτά επιλεγμένες στάσεις της γραμμής. Με το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της γραμμής 45 θα πραγματοποιούνται δρομολόγια ανά 20 λεπτά.
Πληροφορίες για τα δρομολόγια μπορούν να παίρνουν οι επιβάτες στον τηλεφωνικό αριθμό 185 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oasth.gr.

Πηγή :politismika.gr