Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Νυμφόπετρα. Με παραδοσιακή τελετουργία πραγματοποιήθηκε ο γάμος της Κυριακής Κουντουρίδου και του Ανδρέα Σαραντόπουλου. Δείτε εικόνες και βίντεο.

Μετά «δεσμά» του γάμου ενώθηκαν ενώπιον Θεού και ανθρώπων η Κυριακή Κουντουρίδου και ο Ανδρέας Σαραντόπουλος, επισφραγίζοντας την αγάπη τους ο ένας για τον άλλον.
Το μυστήριο του γάμου τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νυμφόπετρας παρουσία συγγενών και φίλων που από νωρίς είχαν προσέλθει στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας για να υποδεχτούν τους νεόνυμφους.

Μετά την τελετή του γάμου ακολούθησε το μυστήριο της βαπτίσεως του γιου του νέου ζευγαριού του μικρού Νικήτα.


Το νέο ζευγάρι στεφάνωσαν και βάφτισαν, οι κουμπάροι και νονοί Αθανάσιος Κανδύλης και η Ταβιθά Δημητριάδου.


                        Όλα θύμιζαν παράδοση



Στο σπίτι της νύμφης εδώ και ήμερες ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το μεγάλο γεγονός της χαράς, όπως το αποκαλούν οι πόντιοι. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε το γλέντι του νυφικού ενώ τη Παρασκευή συγγενείς και φίλοι προσέρχονταν για δώσου τις ευχές του και τα καθιερωμένα δώρα.

 Το Σαββάτο το απόγευμα έξω από το σπίτι και υπό τους ήχους παραδοσιακών οργάνων ξεκίνησαν οι χοροί ενώ μέσα στο σπίτι οι φίλες της νύμφης σπάζουν την παραδοσιακή κουλούρα του γάμου και την μοιράζουν στους καλεσμένους.
 Ενώ όλα πηγαίνουν καλά ξαφνικά η νύμφη διαπιστώνει ότι το παπούτσι είναι …στενό και βρίσκεται σε δύσκολη θέση. 
Την λύση έδωσε ο Πατέρας της που «Ασημώνη» το παπούτσι και αυτό ως εκ θαύματος μπαίνει στο πόδι της νύμφης και με σταθερά βήματα ξεκινά το ταξίδι της για την εκκλησιά.

Στην συνέχεια όλη οι συμμετέχοντες δια μέσου των οδών του χωριού και με την συνοδεία παραδοσιακής μουσική πορευτήκαν προς την εκκλησία του χωριού, χορεύοντας ασταμάτητα . 
Αποκορύφωμα του μεγάλου γλεντιού ήταν η δεξίωση που δόθηκε σε κέντρο διασκεδάσεως της Θεσσαλονίκης, μετά την τέλεση του μυστηρίου του γάμου, όπου φίλοι και συγγενείς ξεφάντωσαν μέχρι της πρωινές ώρες, με πρωταγωνιστές τους νεόνυμφους Κυριακή και Ανδρέα. 

Ιδιαίτερα ευτυχείς ήταν οι γονείς των παιδιών, ο κ. Χρήστος Κουντουρίδης και η κυρ. Κυριακή Σαραντοπούλου που δέχονταν τις ευχές όλων για ευτυχή βίο των παιδιών τους.
Από την τελετή έλειπαν δυο πρόσωπα, η μητέρα της Νύμφης, Μάγδα και ο πατέρας του γαμπρού Ευστράτιος, οι οποίοι έφυγαν νωρίς από κοντά τους και όπως είπε ο ιερέας που τέλεσε το Μυστήριο του γάμου, εδώ δεν ήρθαν μόνο οι συγγενείς και οι φίλοι σας για να χαρούν το γεγονός της συνένωσή σας αλλά και από ψηλά μας βλέπουν και εκείνοι και χαίρονται μαζί σας.
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα










Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης