Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

ΠΑΜΑΚ: Ο «ΠΛΟΥΤΟΣ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΜΑΚΗ παράσταση, η οποία θα είναι δωρεάν για το κοινό, θα δοθεί από τη θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017.


Θεατρική παράσταση της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Πλούτος», η οποία θα παρουσιαστεί στην ποντιακή διάλεκτο διοργανώνεται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών και με την ευκαιρία λήξης των μαθημάτων ποντιακής διαλέκτου 2016-2017.

Η παράσταση, η οποία θα είναι δωρεάν για το κοινό, θα δοθεί από τη θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς σήμερα  Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, στις 7:30 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε σκηνοθεσία Αλκμήνης Θεοδωρίδου, η οποία έκανε και την προσαρμογή στην ποντιακή διάλεκτο.

Τη μουσική επιμελείται ο Δημήτρης Αμανατιάδης, τις ενδυμασίες η Αθηνά Στράντζα, ενώ λύρα θα παίξει ο Χαράλαμπος Τσακαλίδης και νταούλι η Δέσποινα Δεληκάρη.

Πριν από την έναρξη της παράστασης, το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, θα τιμήσει τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, για την προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό, απονέμοντάς του τον τίτλο του Επίτιμου Μέλους του Συνδέσμου.

Πηγή: voria.gr