Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Το άταφο σώμα ενός ληστή που δε βρήκε ησυχία για περισσότερο από 6 δεκαετίες. Η αποτυχημένη ληστεία του τρένου και το ταξίδι της μούμιας.

Από το 1902 έως το 1979 το «The Pike» στην Καλιφόρνια ήταν ένας χώρος αναψυχής για όλη την οικογένεια. Μια από τις προτάσεις διασκέδασης ήταν και το σπίτι του τρόμου μέσα στο οποίο υπήρχαν ψεύτικοι σκελετοί και πτώματα για να τρομάξουν τον επισκέπτη.
Κανείς όμως δεν είχε διαπιστώσει ότι μεταξύ αυτών βρισκόταν και μια αληθινή μούμια. Ήταν το ταριχευμένο πτώμα του ληστή Elmer McCurdy. Η μακάβρια αποκάλυψη έγινε πολύ αργότερα αφού η μούμια είχε «ταξιδέψει» σε τσίρκo και καρναβάλια.
Ο τρόπος που αποκαλύφθηκε ήταν πιο μακάβριος και από την ίδια την ιστορία της.

Η ανύπαντρη 17χρονη μητέρα του


Η ιστορία του Elmer McCurdy ξεκινά το 1880 στην Ουάσιγκτον. Εκεί θα έρθει στη ζωή από μια 17χρονη κοπέλα. Η ανήλικη και ανύπαντρη μητέρα του προκειμένου να αποφύγει την κοινωνική κατακραυγή τον δίνει για υιοθεσία στον αδελφό της και την σύζυγό του. Ο Elmer μεγάλωσε θεωρώντας πατέρα του τον θείο του. Την αλήθεια αποκάλυψε στην εφηβεία του, κάτι που όπως αποδείχθηκε του κόστισε πολύ.
Από την ημέρα εκείνη η ζωή του θα αλλάξει οριστικά. Ο Elmer αρχίζει να καταναλώνει τεράστιες ποσότητες αλκοόλ και οι συλλήψεις για παραβατικότητα έρχονται η μια μετά την άλλη. Τα συνεχόμενα περιστατικά είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει την δουλειά του ως υδραυλικός. Η επομένη κίνηση του ήταν να καταταγεί στο στρατό. Εκεί εκπαιδεύτηκε και στην χρήση εκρηκτικών, γνώση που θα την αξιοποιήσει πολλές φορές στις ληστείες που θα κάνει αργότερα στη ζωή του.

Η αποτυχημένη ληστεία στο τρένο.

Το 1910 ο Elmer McCurdy θα αφήσει την θητεία του στο στρατό και με μια ομάδα φίλων που γνώρισε εκεί θα συστήσουν μια συμμορία με σκοπό να ληστεύουν τράπεζες και τρένα. Τον Μάρτιο του 1911 σχεδιάζουν να ληστέψουν ένα τρένο στο Μιζούρι. Ο Elmer και οι φίλοι του κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το τρένο επιτυχώς και να εντοπίσουν τα χρήματα που μεταφέρονταν μέσα σε αυτό και άγγιζαν τα 4.000 δολάρια.
Οι γνώσεις του όμως στα εκρηκτικά δεν αποδείχθηκαν επαρκείς καθώς στην προσπάθεια να ανατινάξει το χρηματοκιβώτιο, κατέστρεψε σχεδόν ολόκληρο το τρένο και φυσικά τα χαρτονομίσματα που υπήρχαν μέσα σε αυτό. Το μόνο που κατάφεραν να συγκεντρώσουν ήταν 450 δολάρια σε ασημένια νομίσματα.

Η ληστεία στην τράπεζα


Η αποτυχημένη ληστεία στο τρένο δεν πτόησε καθόλου τον Elmer McCurdy, ο οποίος συνέχισε τις προσπάθειες του. Τον Οκτώβριο του 1911, η ομάδα του Elmer αποφάσισε να ληστέψει την τράπεζα των πολιτών της Chautauqua, στο Κάνσας.
Για μια ακόμη φορά θα χρησιμοποιούσε εκρηκτικά για να ανατινάξει την είσοδο της τράπεζας. Οι γνώσεις του στα εκρηκτικά δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, καθώς η έκρηξη ήταν τόσο μικρή που ο θόλος στην είσοδο παρέμεινε σχεδόν άθικτος. Ο Elmer προσπάθησε για δεύτερη φορά ανεπιτυχώς όμως και πάλι. Μετά και από αυτή την απόπειρα ληστείας το όνομά του είχε γίνει γνωστό σε όλους αλλά κυρίως στην Αστυνομία η οποία τον είχε επικηρύξει για 2.000 δολάρια.

Ο τρόπος που πέθανε

Τον ίδιο μήνα ο Elmer McCurdy έχει την πληροφορία ότι σε ένα τρένο θα υπήρχαν 400.000 δολάρια. Η συμμορία του όμως θα κάνει μια ακόμη γκάφα. Θα σταματήσει λάθος τρένο και τα χρήματα που θα καταφέρουν να αρπάξουν είναι μόλις 400 δολάρια. Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να τον αναζητούν και εκείνος για να γλιτώσει την σύλληψη θα κρυφτεί σε έναν αχυρώνα. Εκεί θα περάσει τις μέρες καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.
Ένα πρωινό θα τον ανακαλύψουν οι άνδρες του σερίφη, όπου όταν τους αντιλαμβάνεται αρχίζει η ανταλλαγή πυροβολισμών. Μια από τις σφαίρες θα βρει τον Elmer στο στήθος και με αυτόν τον τρόπο θα χάσει την ζωή του. Το ταξίδι του όμως δεν σταματά εκεί, ουσιαστικά μόλις ξεκινάει...

Το ταξίδι της μούμιας

Το νεκρό σώμα του παρέμεινε στα αζήτητα και όπως ήταν η πρακτική της εποχής ταριχεύθηκε με ένα υγρό με βάση το αρσενικό. Ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών που ανέλαβε την ταρίχευση του ήταν τόσο υπερήφανος για την δουλειά του που αρχικά είχε εκθέσει το μουμιοποιημένο σώμα του μέσα στο γραφείο τελετών σαν δείγμα της δουλειάς που έκαναν.
Λίγο αργότερα εμφανίσθηκαν δύο άνδρες οι οποίοι παρουσιάσθηκαν ως αδέρφια του και ζήτησαν την μούμια από τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών. Οι δύο άνδρες, με τα ονόματα James και Charles Patterson, που δεν είχαν καμία συγγένεια μαζί του, ήταν ιδιοκτήτες καρναβαλιού και άρχισαν να περιφέρουν την μούμια από περιοχή σε περιοχή. Μάλιστα η μούμια τέθηκε στη θέα του κοινού επί πληρωμή. Οι άνθρωποι πλήρωναν το εισιτήριο προβολής τοποθετώντας μια δεκάρα στο στόμα του νεκρού.
Το 1933, θα αγοραστεί από τον σκηνοθέτη Dwain Esper ο οποίος θα την χρησιμοποιήσει για την προώθηση της ταινίας του με τίτλο «Ναρκωτικά». Το 1949 θα την τοποθετήσει σε μια αποθήκη και εκεί θα μείνει μέχρι το 1964. Η μούμια στη συνέχεια θα αλλάξει πολλές φορές χέρια για να καταλήξει τελικά στα χέρια των παραγωγών του ψυχαγωγικού προγράμματος «The Pike» στο Long Beach, της Καλιφόρνια.

Η μακάβρια αποκάλυψη κατά την διάρκεια γυρισμάτων
Τον Δεκέμβριο του 1976 κατά την διάρκεια των γυρισμάτων ενός επεισοδίου του The Six Million Dollar Man στο «Laff in the Dark» Funhouse, ο σκηνοθέτης αποφασίζει να κάνει μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής μετακινώντας την μούμια η οποία κρεμόταν από την αγχόνη. Κατά την διάρκεια της μετακίνησης θα ξεκολλήσει το χέρι της μούμιας με τον σκηνοθέτη να προσπαθεί να το βάλει στην θέση του. Προς μεγάλη του έκπληξη ανακάλυψε ότι το χέρι είχε μυς και οστά. Η επόμενη κίνηση του ήταν να καλέσει αμέσως την αστυνομία.
Τότε αποκαλύφθηκε ότι σώμα είχε μια δεκάρα με ημερομηνία 1924 στο στόμα του, μαζί με ένα εισιτήριο από ένα μουσείο του Λος Άντζελες και βλήμα μιας σφαίρας διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών να βρίσκεται στο μηρό του πτώματος. Η μούμια, όπως αποδείχθηκε, άνηκε στον Elmer McCurdy.


Στις 22 Απριλίου του 1977 η μούμια τοποθετήθηκε σε τάφο και εκεί θα τελειώσει το περίεργο ταξίδι της...


Πηγή: newsbeast.gr