Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Στον Ευαγγελισμό το 2ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου Βόλβης την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, αναβιώνουν παραδοσιακούς χορούς στους δρόμους του Ευαγγελισμού.
Χοροί από όλες τις γωνιές του ελληνισμού: τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, παρουσιάζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου Βόλβης, σε ένα μοναδικό χορευτικό φεστιβάλ, που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) του δήμου Βόλβης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευαγγελισμού.

Το 2ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βόλβης, θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στον Ευαγγελισμό συνδυάζοντας το χορό με την ενεργό συμμετοχή των φιλόξενων κατοίκων, οι οποίοι υποδέχονται χορευτές και επισκέπτες, με τοπικά κεράσματα.
Οι εκδηλώσεις αρχίζουν γύρω στις 19.30 το απόγευμα όταν από διαφορετικούς υπαίθριους χώρους, ομάδες χορευτών αρχίζουν την πορεία τους μέσα στους δρόμους του Ευαγγελισμού, τραγουδώντας και χορεύοντας, συνοδεία λαϊκών οργάνων. Σε διάφορα σημεία, στρωμένα τραπέζια με παραδοσιακά εδέσματα, όπως μικρασιάτικο τσουρέκι και αλευρίσιο χαλβά, που συνοδεύονται από το τοπικό τσίπουρο, δίνουν… τροφή στο γλέντι. Τα χορευτικά σχήματα των πολιτιστικών συλλόγων θα καταλήξουν στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου, το οποίο θα μετατραπεί σε μια τεράστια πίστα παραδοσιακού χορού, με την ορχήστρα να δίνει τον ρυθμό.


Οι επισκέπτες του Ευαγγελισμού, θα έχουν την ευκαιρία όλη τη διάρκεια της ημέρας, να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου Λαζάρου, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες το 1922 από το Εσμέ της Νικομήδειας. Στον ιερό ναό φυλάσσεται και παλαιό ύφασμα Ωραίας Πύλης με το αποτύπωμα του Αγίου Λαζάρου, ένα δισχιλιετές ιερό κειμήλιο