Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας


EPA / MAST IRHAM
Ένα αγόρι βουτά στη θάλασσα από προβλήτα λιμανιού της Ιάβας, στην Ινδονησία. 

Παπαγεωργίου: Πρωτοπορεί πανελλαδικά στη θεραπεία του λεμφοιδήματος

Ανακούφιση σε ασθενείς απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, οι οποίοι υποφέρουν από λεμφοίδημα, παρέχουν οι γιατροί της κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του ΑΠΘ στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ Διέγραψε πρόστιμα ύψους 4,6 εκατ. ευρώ

Στη διαγραφή προστίμων, ύψους 4,6 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν παραβάσεις κοινόχρηστου χώρου, προχωρά ο δήμος Θερμαϊκού ανακουφίζοντας οικονομικά τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό τμήμα της Μηχανιώνας. Πρόκειται για πρόστιμα που είχαν επιβληθεί το 2006 από την πολεοδομία σε δεκατρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία την περίοδο εκείνη είχαν στήσει κατασκευές και παραπήγματα, για να καλύψουν τη ζήτηση.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Πτώμα άγνωστου άνδρα βρέθηκε στην παραλία

Πτώμα άγνωστου άντρα ανέσυραν χθες το πρωί λιμενικοί με τη βοήθεια των πυροσβεστών από τη θάλασσα, στο ύψος της παραλίας Θεσσαλονίκης.
Το πτώμα εντοπίστηκε από περαστικούς στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας, στη διασταύρωση με τη λεωφόρο Νίκης, και ανασύρθηκε στις 7 το πρωί.

Μονιμότητα για 40.000 υπαλλήλους

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Σχέδιο για την κατάργηση της σχέσης εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου (ΙΔΑΧ) στο Δημόσιο και τη μετατροπή της σε συμβάσεις τακτικού (μόνιμου) προσωπικού επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους».

ΑΙΘΙΟΠΙΑ. Ανακάλυψαν απολίθωμα 2,8 εκατ. ετών - Ανήκε στον πρώτο άνθρωπο;

Οι παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στην Αιθιοπία μια κάτω γνάθο, η οποία χρονολογείται προ 2,75 έως 2,8 εκατομμυρίων ετών και πιστεύεται ότι είναι το αρχαιότερο γνωστό μέχρι σήμερα απολίθωμα προγόνου του σύγχρονου ανθρώπου.

Τι αποκάλυψε για την Αμφιπόλη ο «αντάρτης» γεωλόγος

28η Επιστημονική Συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο του 2014

Ο Ευάγγελος Καμπούρογλου είπε ότι ο Λέων δεν βρισκόταν στην κορυφή του λόφου Καστά.

Ποιοι χάνουν τη σύνταξη χηρείας

Οσοι παίρνουν δύο συντάξεις, εκ των οποίων η μία είναι χηρείας από το Δημόσιο, θα πρέπει σε 20 ημέρες να αποφασίσουν ποια θα τους κοπεί.

Φοιτητές, οικιακοί βοηθοί, τουρίστες γίνονται... μυστικοί πράκτορες κατά της φοροδιαφυγής!

ΟΙ ΡΑΜΠΟ ΤΟΥ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Θα υπάρχουν... μυστικοί πράκτορες του Βαρουφάκη που θα ψάχνουν για φοροδιαφυγή; Κι όμως, αυτό προβλέπεται στο πακέτο μεταρρυθμίσεων που εστάλη στους δανειστές.