Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας


REUTERS / ROMEO RANOCO

Ένας φοιτητής ποζάρει για φωτογραφία μπροστά σε μια τρισδιάστατη τοιχογραφία κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής στο μουσείο «Art In Island», στην πόλη Κεζόν, στη Μανίλα στις Φιλιππίνες.

Αποτελεσματική και εύκολη η νέα ινσουλίνη για όλους τους τύπους διαβήτη

Εγκρίθηκε από τον FDA η χορήγηση σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 2 η ινσουλίνης glargine της φαρμακευτικής εταιρείας SANOFI. Σύμφωνα με την έγκριση η ινσουλίνη θα είναι διαθέσιμη στους ασθενείς από τι 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, δηλαδή από αρχές Απριλίου και μετά.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΕΡΟΠΟΥΛΟΣ. Ο Ελληνας που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από... τα ούρα

Επιστήμονες στη Βρετανία, με επικεφαλής έναν Έλληνα ερευνητή, δημιούργησαν μια πρωτοποριακή λεκάνη τουαλέτας, η οποία αξιοποιεί τα ούρα για να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Kολατσιό και εμβόλια σε παιδιά άπορων οικογενειών

Δωρεάν κολατσιό σε 250 μαθητές που προέρχονται από οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης προσφέρει ο δήμος Παύλου Μελά.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΚΜ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ 2007-2013

Την προμήθεια αξονικού τομογράφου CT64+ (εξήντα τεσσάρων τομών) για το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η ανερχόμενη Φλώρινα












Η πανέμορφη και γοητευτική Φλώρινα είναι από τους πλέον ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 10/2015, 06/03/2015/1300Β) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Οι 10 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις ενόψει του κρίσιμου Eurogroup, οι εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία και η πτώση του Χάρισον Φορντ με το αεροπλάνο του είναι μερικά από τα θέματα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ. 

Στη φυλακή ταχυδρόμος που έκλεψε πάνω από 13.000 γράμματα!

Πιάστηκε επ' αυτοφώρω

Ένας 62χρονος ταχυδρόμος σε πόλη της βορειοανατολικής Γαλλίας συσσώρευε στη σοφίτα του σπιτιού του γράμματα που έκλεβε από την υπηρεσία τουΜε φυλάκιση...

«Είμαστε οι πρώτοι απολυμένοι του Λαφαζάνη»

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

Η πρώτη κινητοποίηση των εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, έγινε σήμερα στην Αθήνα. Μετά από σειρά συγκεντρώσεων στην περιοχή της Χαλκιδικής, δασεργάτες και εργαζόμενοι βρέθηκαν έξω από το ΠΑΠΕΝ για να διεκδικήσουν, όπως λένε το δικαίωμά τους στην εργασία.

Ούτε μια αναφορά στα πραγματικά προβλήματα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα και μπαίνει σε μια πρωτοφανή μέγγενη αναζήτησης χρημάτων, προκειμένου να αποπληρώνει τα χρέη της για να μην κηρυχθεί σε χρεοκοπία…

Κοτζιάς για διορισμό εξαδέλφου Τσίπρα: Η συγγένεια θεωρείται κατακριτέα;

Ο Γεώργιος Τσίπρας ειδικός σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών

«Δεν διορίστηκε στο υπουργείο αλλά στο γραφείο μου» διευκρινίζει ο υπουργός Εξωτερικών επιβεβαιώνοντας τον διορισμό του Γεωργίου Τσίπρα, εξαδέλφου του πρωθυπουργού...

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Έχασε τις αισθήσεις του ενώ έκανε ελεύθερη πτώση

Ανατριχιαστικό το βίντεο από το κράνος εκπαιδευτή που απαθανάτισε τις τρομακτικές στιγμές μέχρι τη δραματική διάσωση λάτρη της αδρεναλίνης που είναι τυχερός που είναι ζωντανός.

Η γηραιότερη γυναίκα του πλανήτη έγινε 117 ετών

Η κα Μιζάο γεννήθηκε στην Οσάκα της Ιαπωνίας στις 5 Μαρτίου του μακρινού 1898 και η οικογένειά της διοργάνωσε ένα μικρό πάρτι - έκπληξη με αφορμή τα γενέθλιά της.

«Γυρίστε πίσω στην διεφθαρμένη, σάπια και εντελώς ανίκανη και βρώμικη Ελλάδα»

ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Το ελληνικό εστιατόριο

Ρατσιστική χαρακτηρίζεται η προκλητική επιστολή που εστάλη ανωνύμως σε ελληνικό εστιατόριο στο Ντίσελντορφ και έρχεται σε συνέχεια χυδαίων επιθέσεων και από μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας.

Θηλιά στο λαιμό 700.000 αγροτών!

Πρόκειται για τα χρήματα που είχαν δοθεί στους αγρότες επί Χατζηγάκη, με το γνωστό πακέτο και τώρα η Κομισιόν ζητά να επιστραφούν στα Ταμεία της Ένωσης.