Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας


REUTERS / DARREN STAPLES


Ένας σκύλος φτάνει με το λεωφορείο στη διάσημη έκθεση σκύλων «Crufts» που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας.

Εισέπραττε προκαταβολές, χωρίς να νοικιάζει το διαμέρισμα

Υποψήφιος ενοικιαστής κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα απάτης από γυναίκα, η οποία κατηγορείται ότι του νοίκιασε διαμέρισμα εισπράττοντας προκαταβολή, χωρίς ποτέ να του παραδώσει τα κλειδιά να κάνει μετακόμιση.

Τροπολογία για επέκταση σε όλη την Ελλάδα του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή και υπεύθυνου τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση με την οποία ζητά την επέκταση του προγράμματος Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα σε όλη την Ελλάδα από 1η Ιουλίου 2015.

Τελωνείο Ευζώνων: Τα φορτία με τα κινέζικα που δεν πέρασαν ποτέ

Φυλάκιση 6 χρόνων, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, και χρηματική ποινή-μαμούθ, ύψους 383.000 ευρώ, επιβλήθηκε σε τελωνειακό των Ευζώνων Κιλκίς για την υπόθεση διακίνησης 93 φορτίων με κινέζικα προϊόντα, που δεν έφτασαν ποτέ στα Σκόπια. Ο τελωνειακός μετά την καταδικαστική απόφαση από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης αφέθηκε ελεύθερος, καθώς κατέβαλε το αντίτιμο της ποινής του.

Του Κώστα Καντούρη
ckantouris@yahoo.gr

Παραλίγο τραγωδία στο αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης

Εξαιτίας της κακοκαιρίας

Αεροσκάφος εξετράπη της πορείας του στον διάδρομο προσγείωσης - Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούςΣε τραγωδία θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί η εκτροπή της πορείας αεροσκάφους στο αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης.

Θεσσαλονίκη: 46χρονος απέδρασε μέσα από το δικαστικό μέγαρο

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ

Μέσα από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης απέδρασε 46χρονος, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των αστυνομικών.

Ινσουλινοεξαρτώμενοι: Έγκριση θεραπείας ενηλίκων με διαβήτη τύπου 1 και 2

Την ινσουλίνη glargine 300 U/mL ενέκρινε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ενώ η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) εξέδωσε θετική γνωμοδότηση προτείνοντας την έγκρισή της.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Σχεδιάζει... μίνι τείχος για τις λεωφορειολωρίδες

Ένα… μίνι τείχος σχεδιάζει να τοποθετήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης στις λεωφορειολωρίδες, που έχουν κατασκευαστεί σε ορισμένους από τους πλέον πολυσύχναστους οδικούς άξονες της πόλης...

ΔΑΚΕ Ι.Τ Εθνική Συνεννόηση τώρα για τη διάσωση της Πατρίδας και της Κοινωνίας ΝΑΙ στην Ανάπτυξη – ΟΧΙ στη Λιτότητα

Την επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης του πλαισίου των εργασιακών σχέσεων και του καθεστώτος των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στη χώρα μας, καθώς και την κομβική σημασία της επαναφοράς του κοινωνικού διαλόγου και κατ’επέκταση της κοινωνικής συμφωνίας στο επίκεντρο των εξελίξεων ως απαραίτητη συνθήκη για την επάνοδο της Ελλάδας ...

ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ένα οδοιπορικό, με εικόνες και μουσική από τα σοκάκια και τις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης παρουσιάζει η «Πολιτεία Πολιτισμού», τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 στις 20:30 στη Μονή Λαζαριστών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης και του Ωδείου Βορείου Ελλάδος.

Επαναστατική γυμναστική με τα λεφτά των αγροτών και των δανειστών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Την ώρα που η Ισπανία εμφανίζει ανάπτυξη και αύξηση του ΑΕΠ, αλλά και ιστορικό ρεκόρ όσον αφορά στα επιτόκια των ομολόγων της, την ώρα που η Πορτογαλία βγαίνει από το μνημόνιο προπληρώνοντας τα χρέη προς το ΔΝΤ, εμείς εδώ στην Ελλάδα βρεθήκαμε ξαφνικά στην χρηματοδοτική ασφυξία και στο μεροδούλι-μεροφάι.

Αξιοπρέπεια και ιδιωτικό χρέος –πέρα από τα συνθήματα και τις επικοινωνιακές φούσκες

Η ελληνική οικονομία, επενδύοντας τα δανεικά στην κατανάλωση (μέσω των «διεθνώς μη εμπορεύσιμων»), δηλαδή ξαναστέλνοντας στο εξωτερικό για εισαγωγές κυρίως μη κεφαλαιουχικών αγαθών, αντί να συσσωρεύει «αποθέματα» με παραγωγικές επενδύσεις, δεν ήταν δυνατόν να δημιουργεί εισόδημα για να εξυπηρετεί τα δάνεια.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 09/2015, 04/03/2015/1330Β) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Πληρώστε και σώστε: Κούρεμα έως 100% των προσαυξήσεων μέχρι τέλος Μαρτίου

ΡΥΘΜΙΣΗ - ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Ρύθμιση εξπρές με ισχυρά κίνητρα για τους οφειλέτες του Δημοσίου ενεργοποιεί τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών για να εισρεύσει «ζεστό χρήμα» στα δημόσια ταμεία μέχρι το τέλος Μαρτίου.