Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας


EPA / YONHAP
Μία υποβρύχια παράσταση μπαλέτου πραγματοποιείται από δύο χορεύτριες σε ενυδρείο της Σεούλ. Το ενυδρείο 63 Sea World ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1985 και είναι το πρώτο δημόσιο ενυδρείο της Νότιας Κορέας.

Εγγραφο - φωτιά: Σύμβουλος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου έδωσε τη διαταγή για να... ανοίξουν τα σύνορα

ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση της διαταγής «απελευθέρωσης» των παράνομων μεταναστών που προκάλεσε πολιτική θύελλα και ανάγκασε τον υπουργό Γ. Πανούση να δώσει συνέντευξη τύπου και να πει ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτε κι ότι πρόκειται για προβοκάτσια.

Κόντρες μεταξύ δασεργατών στις Σκουριές

Οι δασικοί συνεταιρισμοί της Βόρειας Χαλκιδικής, χαιρετίζοντας την πρόσφατη υπουργική απόφαση για ανάκληση δύο αδειών που αφορούν τη θεώρηση της αρχιτεκτονικής και μηχανολογικής μελέτης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, επιτίθενται στους «ουρανοκατέβατους», όπως ισχυρίζονται, υλοτόμους-δασεργάτες που εργάζονται για λογαριασμό της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Του Κώστα Σιαμέλη
R2unit@hotmail.com

Πεντέμισι αιώνες μετά «Ξαναζωντανεύει» η αυτοκρατορία της Τραπεζούντας

Το μεγάλο παλάτι των Κομνηνών, τα ανάκτορα της ιστορικής δυναστείας της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας που τελευταία παρέδωσε το πνεύμα της Ρωμιοσύνης στους αλλόθρησκους Οθωμανούς κατακτητές, θα «ξαναζωντανέψουν» και αυτό το εκπληκτικό γεγονός θα γίνει με την ίδια την απόφαση των σημερινών κατοίκων της ιστορικής πρωτεύουσας του Πόντου.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πόσο πολιτισμένοι είμαστε...;

Σήμερα μπορεί να καταναλώνουμε πολύ σαπούνι, δεκάδες σαμπουάν, αφρόλουτρα και να χρησιμοποιούμε πολυσύνθετα καθαριστικά χώρου, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι είμαστε πολιτισμένοι όσο θέλουμε να πιστεύουμε και ειδικότερα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

ΣΧΟΛΕΙΑ Παγώνουν οι συγχωνεύσεις

Αναστέλλονται οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολικών μονάδων και θα επανεξεταστούν όποιες έγιναν με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών, χωρίς παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά και αναπτυξιακά κριτήρια.

Του Κωστή Κεκελιάδη

Τεύτλα: Έως 53 ευρώ το στρέμμα η συνδεδεμένη ενίσχυση

Έως και 53 ευρώ ανά στρέμμα μπορεί να φτάσει η συνδεδεμένη ενίσχυση για τα τεύτλα, εφόσον οι καλλιεργούμενες εκτάσεις κινηθούν στα επίπεδα των 95.000 στρεμμάτων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Απατεώνες κατέληξαν τραυματίες στο νοσοκομείο

Μπαστούνια τα βρήκαν δύο αδέρφια μετά την εξαπάτηση ηλικιωμένου σε χωριό του Κιλκίς. Ο 80χρονος τους αντιλήφτηκε και ειδοποίησε την αστυνομία, που καταδίωξε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, όμως στο δρόμο έχασαν τον έλεγχο του ΙΧ που ανατράπηκε και τραυματίστηκαν.

Του Κώστα Καντούρη
ckantouris@yahoo.gr

Η «Υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ» αποκαλεί την ΠΓΔΜ «Μακεδονία»

Η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ιταλίδα Φεντερίκα Μογκερίνι, αποκάλεσε σε σημερινή (4 Μαρτίου) συνέντευξη Τύπου την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, «Μακεδονία».

Η Τουρκία δοκιμάζει...

Έχοντας δίπλα της μία Ελλάδα υπό οικονομική κατάρρευση, που αυτή την φορά ίσως να μην αποφύγει και την τραγωδία της εξόδου από την ευρωζώνη, η τουρκική διπλωματία βλέπει επίσης ότι η χώρα μας δεν προσφέρει σχεδόν τίποτε από γεωπολιτικής πλευράς και στις συμμαχίες όπου συμμετέχει.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Πώς φθάσαμε σε αυτό το κατάντημα

Πληρώνουμε σήμερα τις συνέπειες της άφρονος υπονόμευσης των ηθικών αξιών και κανόνων που οι ανθρώπινες κοινωνίες από καταβολής κόσμου διαμόρφωσαν και χρησιμοποιούν ως θεμέλια στήριξης και κυματοθραύστες κατά των υπονομευτών της συνοχής και ασφαλούς λειτουργίας τους.

"Απαξίωση του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος"

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει το ζήτημα με την απαξίωση του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος που αποτελούσε ένα βασικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Η επικίνδυνη ιδιοτέλεια του «εξωτερικού εχθρού»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ιδιοτελές σε προσωπικό επίπεδο και επικίνδυνο σε πολιτικό, από το να βγάζεις κάθε φορά το χέρι του Τιραμόλα και να δείχνεις τον επόμενο υπεύθυνο.

«Φακελώνονται» όλοι οι φορολογούμενοι: Στο στόχαστρο δάνεια, κάρτες, μετοχές, ασφαλιστήρια

Στο στόχαστρο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μπαίνουν από φέτος όχι μόνο οι καταθέσεις και μετοχές αλλά και οι δόσεις που πληρώνουν οι φορολογούμενοι για αποπληρωμή στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, τα μερίσματα και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθενείας.

Οι φωτογραφίες της ημέρας


REUTERS / THOMAS PETER

Γάτες «κατακλύζουν» το λιμάνι του νησιού Aoshima στο νομό Εχίμε της νότιας Ιαπωνίας. Ένας στρατός από γάτες «κυριαρχεί» στο απομακρυσμένο νησί της νότιας Ιαπωνία, βρίσκοντας καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα σπίτια σε ένα ψαροχώρι, στο οποίο η αναλογία γατών – ανθρώπων είναι 6 προς 1.

Θα πληρώνουμε για όλα στην εφορία – Ηλεκτρονικός έλεγχος παντού, σε όλες τις συναλλαγές

- Ποιοι κινδυνεύουν με επιπλέον φόρους από φέτος και γιατί
- Δείτε πως μπορεί να αυξηθεί ο φόρος χωρίς να αυξηθεί το εισόδημα
- Δημιουργείται φάκελος από την εφορία για κάθε φορολογούμενο ξεχωριστά
- Μέχρι τα τέλη του μήνα όλα τα στοιχεία από τις τράπεζες και το χρηματιστήριο

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΑΛΟΣ. Πόλεμος κυβέρνησης - ΝΔ για την απελευθέρωση των μεταναστών

Πολιτικό σεισμό προκαλεί η αποκάλυψη από τον Σκάι εγγράφου σύμφωνα με το οποία δόθηκε διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση ώστε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας. Ενώ όσοι έρχονται στα σύνορα με την Ελλάδα δεν πρόκειται να συλλαμβάνονται