Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Χωριάτικα λουκάνικα για… μεσαία εισοδήματα

Σε περιοχές όπου διαμένουν κάτοικοι με μεσαία εισοδήματα βρίσκονται τα περισσότερα (60%) παραδοσιακά κρεοπωλεία της Θεσσαλονίκης, που παράγουν χωριάτικα λουκάνικα, σε περιοχές με χαμηλά εισοδήματα το 24% και μόλις το 16% σε περιοχές με υψηλά εισοδήματα, γεγονός που σχετίζεται εν μέρει με τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων των εν λόγω περιοχών.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Λήγουν τα 18μηνα της Χρυσής Αυγής

Παρά τον αγώνα δρόμου των δικαστικών αρχών Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός, παίρνουν αποφυλακιστήριο στις 27 Μαρτίου.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Το οργανωμένο ηλεκτρονικό έγκλημα και πώς να το αποφύγουμε

Καλοστημένες κομπίνες που, παραβιάζοντας το προσωπικό απόρρητο, στέλνουν μαζικά απατηλά μηνύματα σε ανυποψίαστους πολίτες προσπαθώντας να τους εξαπατήσουν. Χιλιάδες είναι τα θύματα σε ολόκληρη τη χώρα που πέφτουν στην παγίδα, ενώ εκατομμύρια ευρώ είναι ο τζίρος της ηλεκτρονικής απάτης.

Του Κώστα Σιαμέλη
R2unit@hotmail.com

Νέο κύμα εξόδου στη σύνταξη απο την κατάργηση σε πρόωρες συντάξεις

 Νέο κύμα εξόδου ασφαλισμένων στη σύνταξη πυροδοτούν τα σχέδια της κυβέρνησης για την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες τη στιγμή που τα Ταμεία αντιμετωπίζουν το πρόβλημα μιας επιδεινούμενης έλλειψης ρευστότητας που αγγίζει πλέον και τα επιδόματα ανεργίας, καθώς το ΙΚΑ εδώ και δύο μήνες σταμάτησε να πληρώνει το μερίδιο των εισφορών που αναλογεί στον ΟΑΕΔ.

Ένας μάστερ της φωτογραφίας παίζει με το μυαλό μας


Το έργο ενός Αυστραλού φωτογράφου είναι μοναδικό. Φωτογραφίες που δημιουργούν οπτικές ψευδαισθήσεις (

Οι φωτογραφίες του Erik Johansson, φωτογράφου και μάστερ του Photoshop, παίζουν με το μυαλό μας, δημιουργώντας οπτικές ψευδαισθήσεις.

Ιστορικές οικονομικές καταρρεύσεις


Συναρπαστικά κραχ, ιστορικές «φούσκες» και ολοκληρωτικά γκρεμίσματα οικονομιών!
Πολιτική και πόλεμος έχουν αποτελέσει εδώ και αιώνες σημεία-κλειδιά για την πτώση αρκετών κυρίαρχων εθνών, αν και οι κακές οικονομικές αποφάσεις δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα, καθώς οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κάμψη των ισχυρών, στην πείνα του λαού και σε επαναστάσεις που αλλάζουν τελικά τον ρου της παγκόσμιας ιστορίας.

Μόσχα: Συγκέντρωση για την στυγερή δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν σήμερα στο κέντρο της Μόσχας υποστηρικτές της ρωσικής αντιπολίτευσης στη μνήμη του αντιπολιτευόμενου πολιτικού, Μπόρις Νεμτσόφ, ηδολοφονία του οποίου έχει αυξήσει τις ανησυχίες για το μέλλον της Ρωσίας.

Αποκάλυψη από Κ. Περιστέρη: Οι σκελετοί της Αμφίπολης μπορεί να είναι τυμβωρύχων ή κατάλοιπα θυσιών

Ανατροπή στα όσα ξέραμε μέχρι τώρα για την Αμφίπολη ή στα όσα περιμέναμε για την ταυτότητα του νεκρού. Η Κατερίνα Περιστέρα, επικεφαλής της ανασκαφής, δεν αποκλείει τα οστά που βρέθηκαν να είναι αρχαιοκαπήλων.

Με το σταγονόμετρο το εφάπαξ στο Δημόσιο

ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μάχη με τον χρόνο δίνει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για να μαζέψει χρήματα και να μπορέσει να καταβάλλει τα εφάπαξ.