Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας

REUTERS / CHINA DAILY

Στρατιώτες στην Κίνα λαμβάνουν μέρος σε χειμερινή άσκηση που πραγματοποιείται στα σύνορα της χώρας τους με τη Ρωσία, στην επαρχία Χεϊλονγκτσιάνγκ, με το θερμόμετρο να δείχνει -10 βαθμούς Κελσίου.

ΚΟΖΑΝΗ Καταδίκη από το αυτόφωρο για τις χιτλερικές απειλές

Καμπάνα 6 μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Κοζάνης στον 57χρονο συνταξιούχο για τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος 29χρονης γιατρού με καταγωγή από τη Νιγηρία μέσα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Το δικαστήριο έκρινε ότι η επίθεση έγινε “λόγω της καταγωγής και του χρώματος της γιατρού”, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη.

Του Κώστα Καντούρη
ckantouris@yahoo.gr

ΔΡΑΜΑ SOS για τις ελλείψεις στις δομές υγείας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας της περιοχής κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας (ΙΣΔ). Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, κάνει λόγο για κρισιμότητα της υπάρχουσας κατάστασης, ενώ ζητεί ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού και δημιουργία ογκολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Δράμας, επειδή στην περιοχή ο καρκίνος “θερίζει”.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Μπούκαραν σε σπίτια παριστάνοντας τους πωλητές εικόνων

Πρωτοφανή μέθοδο στοχοποίησης διαμερισμάτων, στα οποία εισέβαλλαν στη συνέχεια για να αρπάξουν χρήματα και κοσμήματα, εφάρμοσε ομάδα γεωργιανών διαρρηκτών στην Πέλλα. Δύο άνδρες και δύο γυναίκες συνελήφθησαν από την ασφάλεια Έδεσσας για έξι κλοπές, ενώ γίνεται έρευνα αν εμπλέκονται και σε άλλες διαρρήξεις.

Του Κώστα Καντούρη
ckantouris@yahoo.gr

Απαράδεκτη καθυστέρηση στην έκδοση της προκήρυξης για τη κοινωφελή εργασία

Ο Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την τύχη της προκήρυξης για την κοινωφελή εργασία.

Ελσίνκι: Πιλοτική λειτουργία των πρώτων ηλεκτρικών λεωφορείων με ανθεκτικότητα στο κρύο

Πέρα από τη μείωση των εκπομπών, οι φινλανδικές αρχές ελπίζουν πως το έργο θα ευνοήσει επίσης την ανάπτυξη και την αφομοίωση των νέων τεχνολογιών.

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν

Παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Χασδάι Καπόν 

Παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Χασδάι Καπόν.

Γερμανία: Τρεις γυμνόστηθες υπέρ της... Ελλάδας και κατά της εφημερίδας Bild

Μπαράζ δημοσιευμάτων και δράσεων έχει προκαλέσει το προκλητικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας


Έξω από τα γραφεία της Bild στο Βερολίνο τρεις γυμνόστηθες κοπέλες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα.

Πέθανε ο σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης

Το Σάββατο η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή ο γνωστός σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης, σε ηλικία 60 ετών. 

Η κρίση της κοινωνικής ανεπάρκειας

Η Ενωμένη Ευρώπη έχει ακόμα μακρά πορεία έως ότου οι χώρες μέλη της νοιώσουν ότι συναποτελούν όλες μαζί μία μοναδική πολιτική οντότητα.

Η ελληνική κοινωνία έπαψε εδώ και καιρό να έχει αξιώσεις από τον εαυτό της και διεκδικεί μόνον την με δανεικά κάλυψη των αναγκών της.

του Παναγιώτη Δρακόπουλου* 

Η θερμοκρασία έπεσε τόσο πολύ που «πάγωσε» η θάλασσα!

​Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες με τα παγωμένα κύματα στα παράλια του νησιού Ναντάκετ της Μασαχουσέτης.

Όπως αναφέρεται στο cbcnews, ο κρύος καιρός προκάλεσε ένα εκπληκτικό φυσικό φαινόμενο. Αυτό απαθανάτισε ο φωτογράφος Jonathan Nimerfroh ενώ περπατούσε στο νησί Ναντάκετ.

Μάρδας: Λεφτά θα βρούμε από το μαύρο χρήμα που υπάρχει στις θυρίδες! - Δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας

- Αντίθετη άποψη για το θέμα της ρευστότητας φάνηκε να έχει με τον Γιάνη Βαρουφάκη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας
- Είπε ότι στην Τράπεζα Ελλάδος υπάρχουν χρήματα από φορείς του Δημοσίου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν
- Ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία από τη στιγμή που υπάρχει θα τηρηθεί

Οι γερμανικές ανεμογεννήτριες εξολοθρεύουν μεταναστευτικές νυχτερίδες

Μια νέα έρευνα για τις επιπτώσεις της αιολικής ενέργειας στην άγρια ζωή υποστηρίζει ότι οι ανεμογεννήτριες στη Γερμανία εξολοθρεύουν έναν σημαντικό αριθμό νυχτερίδων, τα δύο τρίτα εκ των οποίων βρίσκονται στη διαδικασία της μετανάστευσης ανάμεσα στα χειμερινά και θερινά ενδιαιτήματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2014

Από το Τμήμα Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται οι έλεγχοι που διενήργησαν οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε νωπά οπωροκηπευτικά...

Γερμανία: Βουλευτής του SPD καταδικάζει την ανθελληνική εκστρατεία της Bild

«Η απειλή για αποκλεισμό από την Ευρωζώνη και η συζήτηση για Grexit είναι ανοησία»

Ο βουλευτής του SPD Άλεξ Σέφερ από το βήμα της γερμανικής βουλής.

Την ανθελληνική εκστρατεία της εφημερίδας «Bild» καταδίκασε ο βουλευτής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) 'Αξελ Σέφερ από το βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου, κρατώντας το χθεσινό πρωτοσέλιδό της με διαγεγραμμμένο τον πηχυαίο τίτλο «Nein» («όχι»), ο οποίος απευθυνόταν στην Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο κ. Σέφερ ανέφερε ότι «η απειλή για αποκλεισμό από την Ευρωζώνη και η συζήτηση για Grexit είναι ανοησία - κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την ΕΕ» και τόνισε ότι «δεν υπάρχει γερμανική επιβολή επί της Αθήνας ούτε γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη, όλα τα κράτη είναι ισότιμα». Συνεννόηση μπορεί να υπάρξει «μόνο μέσω αμοιβαίας κατανόησης» πρόσθεσε.

Τόνισε, ακόμη, ότι η επιστροφή της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια μετά τον πόλεμο κατέστη δυνατή μόνο επειδή οι εταίροι συνεργάστηκαν μαζί μας και μας άπλωσαν το χέρι. Αναφερόμενος, επίσης, στη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο» μετά το Eurogroup, υποστήριξε ότι στην Ευρώπη δεν δίνουμε μάχες ούτε κάνουμε πολέμους, αλλά διαπραγματεύσεις και επιτυγχάνουμε συμβιβασμούς, ακόμη και δύσκολους.

.e-typos.

ΛΑΡΙΣΑ. Πήρε το «πράσινο φως» από τον Δήμο Τεμπών για να βρει τον θησαυρό!

Θετικά αποφάνθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών στην αίτηση ιδιώτη να διεξάγει νόμιμη έρευνα σε αγροτική περιοχή στον Πυργετό Λάρισας, για τον εντοπισμό θησαυρού.

Ανεμογεννήτρια-πολυκατοικία λειτουργεί με ηλεκτροψεκασμό, ανακυκλώνει νερό

Πώς θα σας φαινόταν να κατοικείτε εντός μιαςανεμογεννήτριας; Η Dutch Windwheel χωράει 72 διαμερίσματα σε ένα πλαίσιο από μέταλλο και γυαλί, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως αθόρυβη ανεμογεννήτρια.

Η αλήθεια για το Μεγάλο Ψέμα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Παρακολουθώντας κανείς τους υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν από το πρωί ως το βράδυ να μας πείσουν ότι το κρέας έχει παραμείνει κρέας – και προφανώς πως για τους ίδιους δεν υπάρχει Σαρακοστή! – αναρωτιέται κανείς γιατί… το κουράζουν.

CERN: ελπίδες για νέα συναρπαστικά σωματίδια από τον αναβαθμισμένο επιταχυντή

Η επαναλειτουργία του επιταχυντή αδρονίων του CERN το Μάρτιο, κατόπιν διετούς διαλείμματος για την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης, δημιουργεί ελπίδες την ανακάλυψη ενός νέου σωματιδίου, σημαντικότερου ακόμα και από αυτό του Χιγκς.

Τα πάνω, κάτω στις συντάξεις – Τέλος οι πρόωρες με μεγάλο πέναλτι για όσους αποχωρούν

- Τρία σενάρια εξετάζει το υπουργείο για την αλλαγή στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
- Θα χάνουν πολλά χρήματα από τη σύνταξη όσοι βγαίνουν πρόωρα
- Ανά Ταμείο θα γίνουν οι αλλαγές, μετά από διάλογο διαμηνύει η κυβέρνηση
- Δεν θίγονται τα θεμελιωμένα δικαιώματα

Βαρουφάκης: Σκόπιμη η ασάφεια στη συμφωνία, είμαστε υπερήφανοι γι' αυτή

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας ζήτησαν την ασάφεια από τη χώρα στη διατύπωση επί παραδείγματι του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων της συμφωνίας για να καταστεί εφικτή η έγκρισή της από τα ξένα κοινοβούλια, δήλωσε σήμερα ο Γ. Βαρουφάκης επισημαίνοντας κατ' ουσίαν ότι έγινε σε συνεννόηση.

Χρηματοδοτική ασφυξία απειλεί την ελληνική οικονομία

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΤ-ΔΝΤ


Της Ελευθερίας Αρλαπάνου

Κλοιός χρηματοδοτικής ασφυξίας απειλεί την οικονομία καθώς ο Μάρτιος, με ανελαστικές υποχρεώσεις για πληρωμές τοκοχρεολυσίων τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, ανεβάζει το θερμόμετρο, ενώ επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο σενάρια περί νέου πακέτου στήριξης 30 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.