Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας

REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK


Δύο μικρά παιδιά ταΐζουν μια καμηλοπάρδαλη σε ζωολογικό κήπο της πόλης Κουανγκτσόου, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας.

ΑΙΓΙΝΙΟ Συνεχίζεται ο αγώνας για την κατάργηση των διοδιών

Βαριά επιβάρυνση δέχεται το οικιστικό περιβάλλον και ο κεντρικός οδικός άξονας του Αιγινίου από την αυξημένη κυκλοφορία των οχημάτων που διέρχονται αναγκαστικά μέσα από την κατοικημένη περιοχή, καθώς οι οδηγοί τους δεν επιθυμούν να πληρώσουν το κόστος των διοδίων στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κατερίνης. Το γεγονός αυτό οξύνει ακόμη περισσότερο τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής για την ύπαρξη του σταθμού διοδίων Αιγινίου, ο οποίος συμπλήρωσε δύο χρόνια ζωής.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Παίρνει ζωή το κτίριο-φάντασμα της δυτικής Θεσσαλονίκης

Δώδεκα χρόνια μετά την κατασκευή του, ένα κτίριο-φάντασμα του δημοσίου στον Εύοσμο, εμβαδού 4.000 τ.μ., το οποίο είχε κτιστεί για να στεγάσει τη ΔΟΥ Σταυρούπολης, η οποία ωστόσο ουδέποτε δημιουργήθηκε, αποκτά ζωή.

Του Βαγγέλη Πλάκα
plakasv@gmail.com

Στα χέρια της κυβέρνησης η καυτή πατάτα των εργοστασίων στα Βασιλικά

Στα χέρια της κυβέρνησης παρέδωσε η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης την καυτή πατάτα των επίμαχων εργοστασίων στα Βασιλικά του δήμου Θέρμης, όπου σχεδιάζεται να παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από την επεξεργασία βιομάζας.
Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com
Φωτ.: Αλέξανδρος Αβραμίδης

Πολυσύνθετο φαινόμενο η διαφθορά

Στην ελληνική οικονομία, η οικογενειακή και επιχειρηματική επιβίωση είναι δύσκολη χωρίς κάποιες παράτυπες ή παράνομες πρακτικές

Η διεθνοποιημένη διαφθορά απειλεί την ευημερία των λαών και την ανάπτυξη της καινοτομίας, επισημαίνει ο ΟΟΣΑ.

του Κώστα Μπακούρη* 

Βίκτωρ Ορμπάν: ο τελευταίος Ευρωπαίος φίλος του Πούτιν;

Καθώς η Ουκρανική κρίση “παγώνει” τις σχέσεις με το Κρεμλίνο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητά ολοένα και περισσότερους τρόπους για την ελαχιστοποίηση της ενεργειακής εξάρτησης των κρατών-μελών μέλη για ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.


Του N. Peter Kramer,

Πίσω από την επιλογή Προκόπη Παυλόπουλου

Από τις στήλες αυτές είχαμε διατυπώσει την εκτίμηση ότι η επιλογή από τον πρωθυπουργό του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας συναντούσε εμπόδια και, επίσης, είχε την πλήρη αντίθεση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ.


Τί εξυπηρετεί και ποιες προοπτικές διανοίγει για το μέλλον της χώρας, σε μία πολύ κρίσιμη φάση της ευρωπαϊκής πορείας.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow, που έγινε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο εκδήλωσης προβολής ελληνικών προορισμών τουρισμού πολυτελείας...

Εξαρθρώθηκε η σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών που στρατολογούσε οικιακές βοηθούς


Τη σπείρα των Γεωργιανών, που συνεργάζονταν με τις οικιακέςβοηθούς εξάρθρωσε η ασφάλεια Αττικής.

Πρόκειται για την συμμορία που εδώ και ένα χρόνο πραγματοποιούσε διαρρήξεις στα βόρεια και τα νότια προάστια...

Δραματική έκκληση Στουρνάρα: Να μη χαθούν οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΤΕ

«Τα τελευταία χρόνια διανύσαμε ένα δύσβατο δρόμο με υψηλό κόστος για όλη την ελληνική κοινωνία. Αν αντιμετωπίσουμε τις σχετικά περιορισμένες εκκρεμότητες προκειμένου να κλείσει η πρώτη φάση της προσπάθειας που άρχισε το 2010 και να μπορέσουμε να μπούμε σε μια νέα φάση, τότε οι αναπτυξιακές δυνατότητες της οικονομίας θα ενισχυθούν σημαντικά.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ITF 2015 ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Σε μία από τις κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στα Βαλκάνια, την Έκθεση “ITF” (International Fair of Tourism) που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2015 στο Βελιγράδι συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, συνεχίζοντας και εντείνοντας την υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2015. 

Με τις ύβρεις δεν πας πουθενά


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη



Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιουνκέρ έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι δεν αποτελεί μορφή υψηλής πολιτικής τέχνης να βρίζεις τους Γερμανούς, διότι αυτό οδηγεί σε αναγέννηση των δυσάρεστων αισθημάτων.
Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στη ζωή και στις κοινωνικές σχέσεις, τίποτε δεν προσφέρουν οι ύβρεις – αν πραγματικά επιδιώκεις λύσεις ή καλές σχέσεις.

Αλλαγές στον νόμο για τα αυθαίρετα

Αλλάζει ο νόμος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων στα σημεία που αφορούν τον πολεοδομικό σχεδιασμό και την προστασία του περιβάλλοντος, όπως ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.

Ανεμοβλογιά στους ενήλικες: Γιατί είναι επικίνδυνη

Ο ιός της ανεμοβλογιάς είναι ένας από τους οκτώ ερπητοϊούς που προσβάλλουν τον άνθρωπο.


Η πρωτοπαθής λοίμωξη προκαλεί την ανεμοβλογιά, μια ιδιαίτερα μεταδοτική νόσο, που συνήθως προσβάλλει τα παιδιά.

Από τα πρωτογενή πλεονάσματα στα συνήθη ελλείμματα

Η Ιρλανδία χθες δανείστηκε με επιτόκιο οριακά κάτω από το 1%. Η Πορτογαλία διέθεσε δεκαετή ομόλογα με επιτόκιο μόλις 2%. Η Ελλάδα συζητά το τρίτο πακέτο στήριξης ενώ το Δημόσιο έχει ξεμείνει από ρευστό.

Kατατέθηκε η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την «Κατάργηση των Μνημονίων, των Μεσοπρόθεσων πλαισίων Δημοσιονομικής Στρατηγικής και των Εφαρμοστικών τους Νόμων».

Το χιουμοριστικό βίντεο του ΚΚΕ για Τσίπρα με τον… Λάμπρο Κωνσταντάρα!

«Μωρέ σε κάποιον μοιάζεις…» διερωτάται ο αξέχαστος ηθοποιός


Με ένα χιουμοριστικό βίντεο για τον Αλέξη Τσίπρα καλεί το ΚΚΕ σε συλλαλητήριο την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα.

«Ξάφρισε» χρυσοχόο παριστάνοντας τη γραμματέα του Μπουτάρη

ΠΗΡΕ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΑΞΙΑΣ 2.700 €

Προσποιούμενη την… ιδιαίτερα γραμματέα του Γιάννη Μπουτάρη, μια 28χρονη κατάφερε να ξεγελάσει κοσμηματοπώλη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και να του αποσπάσει χρυσαφικά αξίας 2.700 ευρώ, τα οποία πούλησε στη συνέχεια σε ενεχυροδανειστήριο στο 1/3 της τιμής τους. Αυτό έγινε δύο φορές, την τρίτη ωστόσο έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.

ΚΥΣΕΑ: Νέοι αρχηγοί στην Αεροπορία και τον Στρατό

ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ

Παραμένει ο Μ. Κωσταράκος

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ κατά την αποψινή συνεδρίασή του υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σοκ από Βαρουφάκη: «Δεν υπάρχουν λεφτά για να πληρώσουμε τις δόσεις Ιουλίου»

ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΚΟΣΟΒΟ

Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Οικονομικών ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ξεκαθάρισε πως είναι δεδομένο πως η χώρα θα έχει πρόβλημα στο να αποπληρώσει τις δόσεις τόσο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όσο και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Ιούλιο.

CNBC: Αυτή είναι η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα - Η φυγή χιλιάδων εγκεφάλων

«Η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα, η οποία παραβλέπεται από πολλούς οικονομολόγους, είναι η φυγή εγκεφάλων» αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC.