Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Μπαίνει σε νέους άξονες η αγροτική ανάπτυξη

Ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, μείωση του κόστους παραγωγής, επιστημονική υποστήριξη των αγροτών, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας πολιτικής που θα ακολουθήσει, με βάση τις μέχρι τώρα εξαγγελίες, το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Οι φωτογραφίες της ημέρας













Στιγμιότυπο από τα «αλευρομουτζουρώματα» στο Γαλαξίδι, ένα έθιμο που διατηρείται για περισσότερους από δύο αιώνες στην περιοχή. Κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στο λιμάνι και πετούν ο ένας στον άλλον αλεύρι ή φούμο.

Ταξιδέψτε στα πιο απομονωμένα σημεία του πλανήτη


Αν σας ρωτούσε κανείς πώς φαντάζεστε τον ιδανικό προορισμό διακοπών για εσάς, τι θα λέγατε; Θα ανήκατε στην κατηγορία εκείνων που θα επέλεγαν κάποιο πολυτελέστατο θέρετρο με όλες τις ανέσεις…

Αυτή είναι η λίστα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης

Η λίστα της κυβέρνησης με τις μεταρρυθμίσεις που θα αποστείλει την Τρίτη το πρωί τελικά η κυβέρνηση θα περιλαμβάνει ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, το ζήτημα των κόκκινων δανείων καθώς και η παύση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίαςσύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου.

Ζήσης Σταμουλής. Ένας ακούραστος εφευρέτης. Δείτε τα βίντεο

Τι και αν διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του. Η ενεργητικότητα και οι δημιουργίες του τον κρατούν ακμαίο και δυνατό, συνεχίζοντας την υλοποίηση των ιδεών του σε πράξη. Αναφερόμαστε στον κ. Ζήση Σταμουλή κάτοικο Λαγκαδά, ο οποίος με την εφευρετικότητα του έχει εκπλήξει του συμπατριώτες του.

Πατροπαράδοτη φασολάδα στον Λαγκάδα. Δείτε εικόνες

Γι ακόμη μια χρονιά οι Λαγκαδιανοί τήρησαν το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας με την πατροπαράδοτη φασολάδα και τα εδέσματα που την συνοδεύουν. Επτά καζάνια από νωρίς είχαν πάρει την θέση τους πάνω στην πυρά για να είναι έτοιμο το περιεχόμενο τους στην ώρα που οι επισκέπτες θα έφταναν στην πλατεία της πόλης.

Καθαρά Δευτέρα – Κούλουμα: Τι γιορτάζουμε – Γιατί πετάμε χαρταετό – Τα έθιμα στην Ελλάδα


Καθαρά Δευτέρα – Κούλουμα: Τι γιορτάζουμε – Γιατί πετάμε χαρταετό – Τα έθιμα στην Ελλάδα
23/02/2015
Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημαίνει το τέλος των Απόκρεω. . Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί “καθαρίζονταν” πνευματικά και σωματικά. Είναι μέρα νηστείας αλλά και μέρα αργίας για τους Χριστιανούς. Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο.

Σκληρή απάντηση Χάρρυ Κλυνν σε Γλέζο: Κουραστήκαμε να ακούμε πόσο δίκιο έχεις εσύ και πόσο ήρωας είσαι

«ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ»

Με μια εξαιρετικά σκληρή επιστολή απαντά στον Μανώλη Γλέζο, ο γνωστός ηθοποιός και παραλίγο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρρυ Κλυνν για τη συγγνώμη που ζήτησε από το ελληνικό λαό γιατί συνήργησε στον συμβιβασμό.

ΣΕ ΡΥΘΜΟ... ΡΑΠ. Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο με τον Ντάισελμπλουμ και τον Βαρουφάκη

Γερούν Ντάισελμπλουμ, είμαι υπουργός Οικονομικών και πολιτικός φαινόμενο", ξεκινά ο πρόεδρος του Eurogroup στην ραπ μάχη μεταξύ των δύο ανδρών!