Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Πρόγνωση καιρού για την Δευτέρα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αλλά και διαστήματα βελτίωσης κυρίως στα κεντρικά και μετά το μεσημέρι στα δυτικά περιμένουμε την Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 40 νεκροί από το ναύαγιο φέρι

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, παρότι είναι νύχτα, για τον εντοπισμό αγνοουμένων, με τη βοήθεια προβολέων άλλων πλοίων.

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι, ανάμεσά τους 11 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Μπανγκλαντές μετά το ναυάγιο πλοίαριου που συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο, ανακοίνωσε η αστυνομία, επισημαίνοντας ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων συνεχίζονται.

ΗΠΑ Η στρατηγική θέση της Ελλάδας, το ΝΑΤΟ, η Γερμανία και η Ρωσία

Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και τις σχέσεις σύγκρουσης με την ευρωζώνη, και δη με τη Γερμανία, είναι αξιοσημείωτο, τόσο σε επίσημο επίπεδο όσο σε επίπεδο αναλυτών και μέσων ενημέρωσης.


Του Μπάμπη Μπίκα

Τα 10 τρόφιμα που απαγορεύεται να φάει κανείς πριν κοιμηθεί [εικόνες]

ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ


Είναι αργά το βράδυ είστε κουρασμένοι και θέλετε να κοιμηθείτε, όμως όσο κι αν προσπαθείτε μένετε ξύπνιοι. Μήπως φταίει κάτι που φάγατε πριν τον ύπνο;

Τα «προφητικά» λόγια του αρχιφύλακα

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σπιθαμή προς σπιθαμή ερευνούν οι αρχές το σημείο της δολοφονίας του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού.

Ζητούνται 20.000 αλλοδαποί εργάτες, ενώ καλπάζει η ανεργία των νέων

Ενώ η ανεργία των νέων στη χώρα μας βρίσκεται στο 51% και το γενικό ποσοστό στο 26%, οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς στρέφονται σε χώρες του εξωτερικού (εκτός ΕΕ), για να βρουν εργάτες που θα δουλέψουν στην Ελλάδα με εξασφαλισμένη άδεια διαμονής και εργασίας για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Π. Ψωμιάδης: Πρέπει να δουλέψω για να ζήσω, θα πουλάω παντόφλες

Αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό που γνωρίζει καλύτερα: το εμπόριο και την τηλεόραση

Για πολλά χρόνια ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ήταν από τους αγαπημένους καλεσμένους πρωινών και μεσημεριανών εκπομπών. Άλλοτε ντυμένος Ζορό, άλλοτε τραγουδώντας Καζαντζίδη, εκτόξευε την τηλεθέαση στα ύψη.

Ο ναός της Αφροδίτης: Ένα παραμελημένο αριστούργημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δείτε εικόνες

Γεμάτο από σκουπίδια, κάτω από σακιά και πανιά και περικυκλωμένο από συρματοπλέγματα, βρίσκεται ένα αξιοθαύμαστο μνημείο, ένας ασύλληπτης ομορφιάς ναός αφιερωμένος στη Θεά Αφροδίτη. Ένα μνημείο ανυπολόγιστης αρχαιολογικής σημασίας που όμως είναι πλήρως παραμελημένο, χωρίς κανείς να παίρνει την ευθύνη για την ανάδειξή του.

Τα οκτώ μέτρα - «φωτιά» που μπορεί να «σπάσουν» τη συμφωνία

ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ

Σε λίγες ώρες εκπνέει το τελεσίγραφο των δανειστών για την κατάθεση από την κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων που δεσμεύτηκε με τη συμφωνία των Βρυξελλών.

Μπουρλότο από τον Μανώλη Γλέζο: Βαφτίσαμε το κρέας ψάρι με τη συμφωνία στο Eurogroup - Ζητάω συγγνώμη από τον λαό γιατί συνήργησα στην ψευδαίσθηση

- Λάβρος κατά των χειρισμών της κυβέρνησης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 
- Όταν μετονομάζεις την τρόικα σε θεσμούς, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση λέει ο Μανώλης Γλέζος