Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Καρναβάλια και έθιμα από άκρη σε άκρη

Αμοργός
ΓΛΕΝΤΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Αποκριά στην Ελλάδα δεν είναι μόνο η Πάτρα, το Ρέθυμνο, η Ξάνθη, το Μοσχάτο. Σε όλη την επικράτεια, σε πόλεις και χωριά, οι άνθρωποι γιορτάζουν. Αλλού διατηρώντας πανάρχαια έθιμα με διονυσιακό και βακχικό χαρακτήρα κι αλλού με σύγχρονες παρελάσεις, άρματα και φαντεζί μεταμφιέσεις.
Αμοργός

Το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα: «Κερδίσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο»

Αισιοδοξια και ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση για την επίτευξη της συμφωνίας. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε διάγγελμα στον ελληνικό λαό για να εξηγήσει τα επόμενα βήματα για την οικονομία.

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ τιμά με την πράξη του την αστυνομία

Λάβαμε και μεταδίδουμε ευχαριστήρια επιστολή πολίτη της Θεσσαλονίκης για την ανθρωπιά που έδειξε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ μετά από επίθεση ληστή σε ηλικιωμένο.
Τετάρτη 18/2/15 Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ώρα: 14:00.

Η έλλειψη ύπνου ανοίγει τον... δρόμο για τον διαβήτη

Τι έδειξε νέα επιστημονική έρευνα

Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να διαταράξει τον μεταβολισμό των λιπιδίων στο αίμα και να μειώσει την ικανότητα της ινσουλίνης να ρυθμίσει το σάκαχαρο, δημιουργώντας έτσι συνθήκες προ-διαβήτη ακόμη και σε νέους υγιείς ενηλίκους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

H NASA αποκαλύπτει την άλλη μεριά της σελήνης | Δείτε το βίντεο

Η "σκοτεινή" πλευρά του φεγγαριού

Πολλοί αναρωτιούνται πώς είναι η άλλη πλευρά του φεγγαριού, αυτή που δε φαίνεται ποτέ από τη Γη. 

Eurogroup: Οι όροι της συμφωνίας - Τι πήρε και τι έδωσε η Αθήνα

- Η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει μια λίστα από μεταρρυθμιστικά μέτρα, με βάση την τρέχουσα συμφωνία, ως το τέλος της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου

ΚΚΕ: Ξεκάθαρη επέκταση του μνημονίου

«Ανεξάρτητα από το πώς θα το ονομάσουν, η συμφωνία της κυβέρνησης αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά ξεκάθαρη επέκταση του μνημονίου, με αυστηρή επιτήρηση, με αξιολόγηση από τους θεσμούς (τρόικα) και κυρίως με συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων» αναφέρει το ΚΚΕ για τη συμφωνία στο Eurogroup και προσθέτει:

Στις φλόγες λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίτερα λεωφορείο του ΟΑΣΘ που εκτελεί το δρομολόγιο Νέα Κρήνη-Βενιζέλου προκαλώντας αναστάτωση στους επιβάτες.

Το σημείο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται κάτω από τη γη! Δείτε εικόνες

Δεν είναι ορατό αλλά είναι εξαιρετικά ατμοσφαιρικό. Οι σχισμές στα τοιχώματά του αφήνουν το φως να περνάει αμυδρά προκαλώντας μία αίσθηση μυστηρίου και ευλάβειας. Μπορεί το συγκεκριμένο μνημείο να βρίσκεται κάτω από τη γη αλλά η επισκεψιμότητά του βρίσκεται στα ύψη.

Μάθε παιδί μου γράμματα

Της Αλεξάνδρας Πινέλη.

Το κλισέ, λέξη παρμένη απ’ τη γαλλική γλώσσα, ορίζεται ως ο στερεότυπος τρόπος έκφρασης ή συμπεριφοράς, ένα τετριμμένο μοτίβο, το οποίο απ’ την πολλή επανάληψη έχει χάσει το νόημά του. Για να γίνει κατανοητό, παραθέτω παραδείγματα:

Απόκριες: Οι μέρες που οι ζωντανοί φοβούνται τις ψυχές των νεκρών

Στη διάρκεια των τριών εβδομάδων των Αποκριών το κυρίαρχο έθιμο είναι αυτό της μεταμφίεσης. Ο εορτασμός τους συνδέεται με αρκετές ακόμα δοξασίες. Οι εορταστικές εκδηλώσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη ζωή και το θάνατο, τη χαρά και τη λύπη.

Δύο γυναίκες νεκρές από φωτιές σε Χολαργό και Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΙΣ

Δύο γυναίκες εντοπίστηκαν νεκρές από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν πριν από τις επτά απόψε το βράδυ, σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στο Χολαργό και σε μονοκατοικία στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Κρούγκμαν: Μοιάζει με ήττα για την Ελλάδα, αλλά...

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, τη συμφωνία στο Eurogroup και αναρωτιέται εάν αποτελεί νίκη της Ελλάδας ή νίκη της Γερμανίας.

ΝΔ: Αποφεύχθηκε το χειρότερο, η κυβέρνηση επανέρχεται στο σημείο που παρέλαβε αλλά με χειρότερες συνθήκες

«Το χειρότερο αποφεύχθηκε για την ώρα. Κι αυτό είναι θετικό…», δηλωσε ο Κώστας Καραγκούνης αναφερόμενος στη σημερινή απόφαση του Eurogroup.

ΠΑΣΟΚ: Η χώρα πάει χιλιόμετρα πίσω

Τελείωσαν τα μεγάλα και εύκολα λόγια. Ας δούμε λοιπόν που ήμασταν πριν τις εκλογές και που είμαστε τώρα μετά από ένα μήνα «σκληρής» θεαματικής διαπραγμάτευσης, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την απόφαση του Eurogroup.

Ποτάμι: Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το δρόμο της λογικής.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ

«Το Ποτάμι θεωρεί θετικό γεγονός την επίτευξη κατ αρχήν συμφωνίας στο έκτακτο Eurogroup. Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε από ότι φαίνεται τελικά τον δρόμο της λογικής, δρόμο που από την αρχή το Ποτάμι στήριξε.

Πυρκαγιά στον ουρανοξύστη Torch Tower στο Ντουμπάι! (video)

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στο 79όροφο Torch Tower στοΝτουμπάι.


Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τον ουρανοξύστη που είναι ένα από τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου. Το εντυπωσιακό πολυώροφο κτίριο που έχει το σχήμα δάδας, βρίσκεται στην περιοχή Dubai Marina, όπου είναι και οι πολυτελείς οικείες μελών της οικογένειας που κυβερνά το εμιράτο του Περσικού Κόλπου.