Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Τουρκία: Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις εδώ και 28 χρόνια

Ένας νεκρός και 38 τραυματίες σε δυστύχημα με λεωφορείο. Επιχειρηματίας σκότωσε δημοσιογράφο για μια χιονόμπαλα! Πυροσβεστικό που πήγε να απεγκλωβίσει οχήματα, έμεινε στο χιόνι.

Δεν μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες οι πωλητές λαϊκών αγορών

Επιστροφή αδειών στους παραγωγούς και πωλητές που τις απώλεσαν λόγω αδυναμίας εξασφάλισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, καθώς και παράταση έξι μηνών για την ανανέωση των υφιστάμενων αδειών ζητά από την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΚΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ

Συνάντηση με τη Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών και υπεύθυνη της ανασκαφής στην Αμφίπολη Κατερίνα Περιστέρη είχε σήμερα στο γραφείο του στην Π.Κ.Μ. ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αποκριάτικο ξεφάντωμα με τον Παγκαλαβρυτινό

Την ετήσια αποκριάτικη χοροεσπερίδα του θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος στο κέντρο «ΜΙΡΑΦΙΟΡΕ» στην Πάτρα.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Δ.Σ. του Συλλόγου, τηρώντας το έθιμο του Πατρινού Καρναβαλιού, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και ένα ανεπανάληπτο αποκριάτικο ξεφάντωμα. 

Αυτή είναι η επιστολή Βαρουφάκη στο Eurogroup για την εξάμηνη παράταση (διαβάστε το κείμενο στα ελληνικά)

Την επιστολή του Γιάνη Βαρουφάκη που μεταφέρει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters.

Γερμανικό "Οχι" στην εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης

Απορρίπτεται ως "ανεπαρκές", σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές του Βερολίνου | «Η επιστολή από την Αθήνα δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης»

To χαρακίρι της Ελλάδας

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε στους Έλληνες την Επανάσταση και τον Παράδεισο. Στην καταστροφική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και τον δυτικό πολιτισμό, ίσως θα ήταν κατανοητή η ανάγκη του ελληνικού λαού για μια κάθαρση.

Παρέμβαση στις εξελίξεις στην Ελλάδα επιχείρησε με άρθρο του στη μεγάλης κυκλοφορίας ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς» ο διάσημος Περουβιανός συγγραφέας και νομπελίστας Μάριο Βάργκας Λιόσα.

του Μάριο Βάργκας Λιόσα* **

Ο Βαρουφάκης έστειλε στον Ντάισελμπλουμ το αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης

- Πριν από λίγο επισημοποιήθηκε πως ο Βαρουφάκης έστειλε στις Βρυξέλλες το αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης
- Ο Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε με ανάρτηση στο twitter πως έλαβε το ελληνικό αίτημα

ΤΑ ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ - ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Τη χαρά της μητρότητας μπορούν να στερήσουν τα ινομυώματα, στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας αν δεν εντοπιστούν έγκαιρα, καθώς εμποδίζουν την σύλληψη ενώ είναι υπεύθυνα για τις αυτόματες αποβολές!

Νέο εμβόλιο κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΕΝΑΝΤΙ 9 ΤΥΠΩΝ ΤΟΥ ΙΟΥ HPV

Το νέο εμβόλιο Gardasil 9 της Merck είναι πολύ πιο αποτελεσματικό κατά του σεξουαλικώς μεταδιδόμενου -κυρίως στις γυναίκες- ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), σε σχέση με τα υπάρχοντα δύο εμβόλια, το παλαιότερο Gardasil και το Cervarix της GlaxoSmithKline, όπως επιβεβαίωσαν οι σχετικές κλινικές δοκιμές.

Συνθήκες παγετού σε κεντρική και δυτική Μακεδονία

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ

Στους 2 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 48% και αραιή συννεφιά είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στις Σέρρες.

Συμβιβασμός για συμφωνία – Κλειδί η λέξη “αναθεώρηση” του προγράμματος – Ποιοι “βλέπουν” λύση ως αύριο το απόγευμα

- Πρόταση μεταξύ εγγράφων Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμοδηγεί σε τελική λύση 
- Αισιοδοξία στην Αθήνα τις τελευταίες ώρες για λύση που θα ικανοποιεί τις δύο πλευρές 
- Πιέσεις από Αμερική για λύση και σταθεροποίηση του κλίματος 
- Επιμένει το Βερολίνο σε παράταση του προγράμματος που υπάρχει

Εντεκα έθιμα στην Ιαπωνία που κανένας άλλος λαός δεν καταλαβαίνει -Ο αριθμός 4, οι παντόφλες και αυτοί που σπρώχνουν τον κόσμο [εικόνες]

Ο ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ


Αν κάποιος δώσει πουρμπουάρ αγοράζοντας ένα σνακ, το φάει στο δρόμο και επιπλέον αναφέρει τον αριθμό 4, ένα πράγμα θα εισπράξει στην Ιαπωνία. Αυστηρά βλέμματα και γκριμάτσες αποδοκιμασίας.