Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Σε κλοιό σκουπιδιών η Θεσσαλονίκη

Λουκέτο στην είσοδο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης βάζουν αύριο και μεθαύριο κάτοικοι και δήμος Λαγκαδά, διαμαρτυρόμενοι για την πλημμελή λειτουργία του έργου, που έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Ανανεώθηκε η ρευστότητα στις τράπεζες από τον ELA με 68,3 δισ.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ

Το πράσινο φως για τη συνέχιση της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες από τον ELA, τον έκτακτο μηχανισμό στήριξης, έδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 233 ΨΗΦΩΝ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πλειοψηφία 233 ψήφων εξελέγη από την Ολομέλεια της Βουλής ο Προκόπης Παυλόπουλος. Η υποψηφιότητα του Νίκου Αλιβιζάτου έλαβε 30 ψήφους, ενώ τα «παρών» ήταν 32.

Η Ελλάδα σε μια ιστορική καμπή

Οι μισοί Έλληνες σήμερα είναι φοβισμένοι και οι άλλοι μισοί εξοργισμένοι. Κι όταν παλεύουν ο φόβος με το θυμό, το πρώτο θύμα είναι ο ρεαλισμός. Βρισκόμαστε ξανά, λοιπόν, σε μια ιστορική καμπή, όπου τα πρώτα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης είναι μεν ορατά.
Θα περίμενε κανείς η βαθιά κρίση μετά από 6 χρόνια επώδυνης και πρωτοφανούς ύφεσης να μας έχει κάνει όλους λίγο σοφότερους.

του Παναγιώτη Πικραμμένου* **

Προς «νερωμένη» «λαϊκή» δημοκρατία;

Ο αναπτυσσόμενος εθνικολαϊκισμός και τα άδεια κρατικά ταμεία μόνον ζοφερές προοπτικές δημιουργούν. Προς νέες εκλογές.


Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την χώρα σε καθεστώς «νερωμένης» λαϊκής δημοκρατίας με κοινοβουλευτικό μανδύα.

του Παναγή Βουρλούμη* 

Γέφυρα πάνω από ταραγμένα νερά

Η γέφυρα που επιδιώκουν οι νεόκοποι κυβερνήτες μας δεν μπορεί να καλύψει τις πρόσθετες ζημίες που επήλθαν στην πολύπαθη ελληνική οικονομία κατά το διάστημα των δύο – τριών τελευταίων μηνών.
Η Κομισιόν μείωσε την εκτίμησή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το τρέχον έτος από 2,9% σε 2,5%.

του Κώστα Χριστίδη* 

Πρόταση του Εισαγγελέα να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης Παπαγεωργόπουλου

Την πρόταση να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου κατέθεσε ο Εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Αλλάζουν όλα στην πληρωμή χρεών – Δόση από 20 ευρώ – Τέλος οι κατασχέσεις – Μειώσεις σε πρόστιμα

- Ριζικές αλλαγές στην πληρωμή χρεών στο Δημόσιο ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
- Σε 100 δόσεις από 20 ευρώ αντί 50 οι πληρωμές των χρεών
- Μεγάλες μειώσεις στα πρόστιμα για την καθυστέρηση πληρωμών

Το κοντινότερο άστρο που πέρασε ποτέ από τη «γειτονιά» μας

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 70.000 ΧΡΟΝΙΑ

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα άστρο που πιστεύουν ότι έχει περάσει κοντύτερα από τη «γειτονιά» μας από οποιοδήποτε άλλο. Πρόκειται για ένα αχνό άστρο που «τρύπωσε» στο ηλιακό μας σύστημα και διέσχισε το γεμάτο κομήτες Νέφος του Όορτ πριν από περίπου 70.000 χρόνια.

Στο Μοναστηράκι ο 20χρονος σπουδαστής από το Ρέθυμνο;

Στο Μοναστηράκι της Αθήνας στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με πληροφορίες της Νέας Τηλεόρασης.

Ο κίνδυνος του ζόφου και μια καλή είδηση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μέσα στον γενικότερο ζόφο, επιτέλους ακούστηκε και μια καλή είδηση.

Η χώρα θα αποκτήσει αύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτός θα είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος.

ΝΕΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΟΝΑΤΟΣ

Νεα βιολογικά υλικά ανατρέπουν τα δεδομένα στις ορθοπεδικές επεμβάσεις γόνατος προσφέροντας θεαματικά αποτελέσματα εφ όρου ζωής!
Μάλιστα σε νέους ηλικιακά ασθενείς στην ολική αντικατάσταση γόνατος, λόγωαρθρίτιδας η σοβαρού τραυματισμού, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Εκατό δόσεις για όλους και κούρεμα προστίμων για χρέη σε Δημόσιο-Ταμεία


ΕΥΝΟΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Εκατό δόσεις για όλους τους οφειλέτες του Δημοσίου και των ασφαλιστικών Ταμείων, μεγαλύτερο «κούρεμα» στις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα που θα φθάνει το 50% για τις 100 δόσεις...

Σήμερα η ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Τουλάχιστον 238 ψήφους αναμένεται να συγκεντρώσει ο Προκόπης Παυλόπουλος που προτάθηκε χθες από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον οποίον θα στηρίξουν ΝΔ και ΑΝΕΛ.

ΑΝΤΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ.Πρόταση - «βόμβα»: Ενιαίες συντάξεις, με παρακράτηση φόρου

Νέο ασφαλιστικό που θα δίνει ενιαία σύνταξη σε όλους τους πολίτες -με κοινές προϋποθέσεις, αδιακρίτως κλάδου απασχόλησης και μέσω της μηνιαίας παρακράτησης φόρου αντί της καταβολής εισφορών στα Ταμεία- εισηγείται στην κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιάς ως «λύση» στο ταμειακό αδιέξοδο της κοινωνικής ασφάλισης.

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει δανειακή συμφωνία, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble φαίνεται να απορρίπτει την πρόταση της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, δηλώνοντας στο κανάλι ZDF ότι δεν είναι προς συζήτηση, όπως μεταδίδει το Reuters.