Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ξανασυνεδριάζει αύριο για τις μονάδες βιομάζας στα Βασιλικά η μητροπολιτική επιτροπή

Ακόμη μία μαζική κινητοποίηση διοργανώνουν κάτοικοι και φορείς του δήμου Θέρμης κατά τη διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης της μητροπολιτικής επιτροπής Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να λάβει την τελική απόφαση επί των περιβαλλοντικών όρων για τις μονάδες παραγωγής ενέργειας (ΜΠΕ) από την καύση βιομάζας στην περιοχή των Βασιλικών.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Βαριά ποινή στον οδηγό νταλίκας για την καραμπόλα στην Εγνατία

ΕΞΙ ΝΕΚΡΟΙ - 31 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Συνολική ποινή φυλάκισης 29,5 ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος του 40χρονου Ρουμάνου οδηγού, που παραπέμφθηκε σε δίκη, κατηγορούμενος για το πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, στην Εγνατία οδό, κοντά στον κόμβο της Βέροιας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ Εργασία, άσκηση και δίαιτα μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου

Καθοριστική για την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο μπορεί να είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής τους. Εκτός από τις χημειοθεραπείες η διατήρηση της καθημερινότητας, η συνέχιση της εργασίας, η δίαιτα, η άσκηση, η μείωση του σωματικού βάρους και η διακοπή του καπνίσματος είναι μόνον μερικές από τις παραμέτρους που μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνου θανάτου.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

ΚΟΡΔΕΛΙΟ - ΕΥΟΣΜΟΣ Όχι στην υποχρεωτική εκταφή πριν από τα πέντε χρόνια

Τις έντονες αντιδράσεις του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου προκαλεί η απόφαση της διοίκησης του συνδέσμου δήμων δυτικής Θεσσαλονίκης να μη χορηγεί πέμπτο χρόνο παράτασης στον ενταφιασμό στα κοιμητήρια της περιοχής.


Της Φανής Σοβιτσλή

Αύριο στη Βουλή η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ


Αύριο η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή τη νέα νομοθετική ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων σε έως 100 δόσεις.

Προκόπης Παυλόπουλος: Από γραμματέας της προεδρίας, υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας

Πριν από 41 χρόνια, ο Προκόπης Παυλόπουλος διετέλεσε γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχαήλ Στασινόπουλου και σήμερα έρχεται να διεκδικήσει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Η ΕΕ ζητεί να αποσυρθούν τα βαριά όπλα από τη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία

Συνεχίζονται οι μάχες στο Ντελμπάτσεβε

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε να αποσυρθούν «σήμερα» τα βαριά όπλα από το μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία, όπως προβλέπει η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός η οποία υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα, και κάλεσε για άλλη μια φορά τους αντιμαχόμενους να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το όνομά του ανακοινώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Πάτρα : Ο Γιάννης Πάριος έπεσε από την πίστα (Βίντεο)

Πανικός προκλήθηκε στους θαμώνες γνωστού νυχτερινού κέντρου στην Πάτρα, την στιγμή που ο Γιάννης Πάριος εξαφανίζεται από την πίστα και πέφτει στα πρώτα τραπέζια!

Ο καιρός για αύριο Τετάρτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη και λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια.

Θεσσαλονίκη: Κανονικά η κυκλοφορία στις επαρχιακές οδούς

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στις επαρχιακές οδούς της Θεσσαλονίκης. 

Νωρίτερα, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Ωραιοκάστρου - Μελισσοχωρίου και στην επαρχιακή οδό Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη. 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ, ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΦΙΑ

Σε τρεις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού συμμετείχε το περασμένο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων προώθησης και προβολής του τουριστικού της προϊόντος σε αγορές του εξωτερικού.

Ωμά αυγά και… εφήμεροι άνδρες το μυστικό του γηραιότερου ανθρώπου στην Ευρώπη!

Εχει ζήσει δύο Παγκόσμιους Πολέμους και τρία διαφορετικά πολιτεύματα στην Ιταλία, τη μοναρχία, το φασισμό και την δημοκρατία. Είναι πιο παλιά από το… αεροπλάνο και έχει πενθήσει δύο αδερφές που απεβίωσαν σε ηλικία 100 και 102 ετών αντίστοιχα.

Τι είναι αυτό το μυστηριώδες «νέφος» πάνω από τον πλανήτη Άρη;

Οι αστρονόμοι δεν έχουν κάποια εξήγηση | Δείτε φωτογραφίες

Οι αστρονόμοι ξύνουν το κεφάλι τους, αδυνατώντας να δώσουν εξήγηση για ένα εκτεταμένο μυστηριώδες «νέφος» που εμφανίστηκε πρόσκαιρα πάνω από την επιφάνεια του Άρη.

Καβάλα: Η γυναίκα που κέρδισε τις τράπεζες στο ειρηνοδικείο - Της διέγραψαν το χρέος των 300.000€!

Την πλήρη απαλλαγή της από την καταβολή χρηματικών δόσεων προς τις τράπεζες,αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Καβάλας για μια άνεργη δανειολήπτρια...

Μακεδονία: Χιονίζει σε Χαλκιδική, Κιλκίς και Σέρρες - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί!

Στο Κιλκίς, όπως και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, καταγράφεται ελαφρά χιονόπτωση. Αντίθετα, στην ορεινή Χαλκιδική, όπως και στην Καστανιά (νομός Ημαθίας) σημειώνεται έντονηχιονόπτωση...

Λίγες μέρες για να επικρατήσει η λογική

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν τελικά δεν επικρατήσει η λογική, αν δεν γίνει αντιληπτό ότι μια χώρα, οποιαδήποτε χώρα – πολύ περισσότερο η Ελλάδα που εδώ και χρόνια κυκλοφορεί με προτεταμένη την παλάμη και δανεικά (και ήδη έχει λάβει πολλά – δεν μπορεί να τα βάλει με όλες τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, τότε, δυστυχώς, η πατρίδα μας θα ζήσει τραγικές στιγμές Αρμαγεδδώνα.

Η ανατομία ενός Grexit: Τι θα συμβεί αν η χώρα βγει από το ευρώ - Τα 10 βήματα για τους πολίτες, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις

Τι θα συμβεί σε ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ; Πώς θα αντιδρούαν οι τράπεζες και οι αγορές; Πώς θα ήταν το νέο νόμισμα και πώς θα γίνονται οι καθημερινές συναλλαγές;

Ζωγραφίζοντας με το αλάτι ... και τα καλύτερα βίντεο της Δευτέρας











Η εβδομάδα ξεκινάει με τα καλύτερα και περίεργα βίντεο του διαδικτύου

Βασίλη Κεγκέρογλου: "Δεν χρειάζονται «παίγνια» για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης"

Έχουν ήδη εξασφαλιστεί 4 δις 447 εκατομμύρια 900 χιλιάδες ευρώ.

Η αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης δεν χρειάζεται την έγκριση των δανειστών. Έχει ήδη συμφωνηθεί με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια ολοκληρωμένη Εθνική Στρατηγική Κοινωνικής Προστασίας και Ένταξης, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.