Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

YΠΕΣ «Σαρώνει» τον «Καλλικράτη», για να συμμαζέψει το κράτος

Μία από τις πρώτες σαρωτικές αλλαγές στον «Καλλικράτη» τις οποίες σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι η σταδιακή κατάργηση των επτά αποκεντρωμένων διοικήσεων που είχαν συσταθεί πριν από τέσσερα χρόνια, με πρώτο βήμα την αποχώρηση των γενικών γραμματέων τους την προηγούμενη Τρίτη.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Χανιά. Το βουνό καταπλάκωσε το… αυτοκίνητο. Δείτε εικόνες

Την τύχη με το μέρος του είχε ο οδηγός στα Χανιά, καθώς μόλις βγήκε από το αγροτικό αυτοκίνητό του, αυτό καταπλακώθηκε από βράχια και τόνους από χώματα

Θα μας σώσει η «ρωσική αρκούδα»;


Ευρισκόμενος στη Ρωσία, σε συνεργασία με μεγάλη ρωσογερμανική βιομηχανία, διάβασα την άποψη του κυρίου Καμμένου, ότι θα βρούμε τα λεφτά που μας λείπουν, τα δανεικά, από άλλες χώρες, αν δεν τα πάρουμε από το Eurogroup.

Τομή στην υγεία με 12 αλλαγές

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΥ

Η ουσιαστική στήριξη των Δομών Υγείας, με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές, με δημοκρατική αναδιάρθρωση των δομών του συστήματος, με στόχο «την ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τις χιλιάδες οικογενειών και πολιτών, που τη στερήθηκαν, θύματα της βαρβαρότητας...

Τροχαίο με δύο νεκρούς στη Χαλκιδική

Νεκροί ένας 22χρονος και μια 19χρονη
Θανατηφόρο τροχαίο, με δύο νέους νεκρούς, σημειώθηκε τα ξημερώματα στο 4,1 χλμ. της επαρχιακής οδού Μεγάλης Παναγιάς – Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής, όταν ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άντρες και μία γυναίκα, από 19 έως 22 ετών, ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη.

Το θαύμα των Greek restaurants στην Αμερική

Πως οι Έλληνες μετανάστες στην Αμερική ήταν οι πρώτοι που έγιναν αφεντικά του εαυτού τους. Φωτογραφίες από μια ιστορία 100 και πλέον χρόνων.

Κωστής Χριστοδούλου

Το σχέδιο για το νέο φόρο ακινήτων

Αφορόλογητο όριο μόνο για την πρώτη κατοικία περιλαμβάνουν τα πλάνα της κυβέρνησης για το νέο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.

ΣΤΑΘΑΚΗΣ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και για τη μόνιμη προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς μίλησε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Nεκρός ο δράστης των επιθέσεων στην Κοπεγχάγη με δύο θύματα και 5 τραυματίες

ΣΟΚ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε νέα επίθεση που σημειώθηκε σε συναγωγή στο κέντρο της Κοπεγχάγης, πρωτεύουσα της Δανίας, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής η αστυνομία.

Ουκρανία: Σε ισχύ η εκεχειρία

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ

H κατάπαυση του πυρός μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των αυτονομιστών δείχνει να τηρείται λίγες ώρες μετά την εφαρμογή της στην ανατολική Ουκρανία, κυρίως στο Ντονέτσκ και στα μέτωπα του Ντεμπαλτσέβε (65 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ντονέτσκ) και της Μαριούπολης (λιμάνι στην θάλασσα του Αζόφ), σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Γιάννενα: Τα νέα στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή - Κορυφώνεται η αγωνία

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αγνοείται από την περασμένη Παρασκευή όταν τα ίχνη του χάθηκαν στα Γιάννενα.